SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

La tercera millor pivot de la Lliga, al Cadí

Quinn Dornstauder, de 25 anys i 1,93

Quinn Dornstauder, contra el Cadí jugant al Mann Filter.

Quinn Dornstauder, contra el Cadí jugant al Mann Filter.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu ha tancat la plantilla 2020-2021 amb la incorporació de la canadenca Quinn Asia Urbaniak-Dornstauder, de 25 anys i 1,93 metres d’altura, que aquesta última temporada ha estat la tercera millor center de la Lliga Femenina, només superada per la ja exurgellenca Tinara Moore, l’MVP de la competició, i Nikolina Milic. És la tercera jugadora que arriba del Zamarat de Zamora, després de l’aler barcelonina Gala Mestres i l’ala-pivot danesa Maria Jespersen.

La canadenca afrontarà la quarta temporada a la Lliga Femenina, després del seu pas per Bembibre, on va recalar després de l’etapa a l’NCAA, i el Mann Filter. Dornstauder va cobrir l’etapa universitària a l’Arizona State, on va fer de mitjana 10 punts, 6 rebots i un tap per partit a la seua última campanya, a més de ser inclosa a l’equip defensiu de la conferència. Va arribar fins i tot a participar el 2017 en el campus d’estiu de Los Angeles Sparks, encara que al final no va entrar a l’equip i va venir a Europa.

La pivot canadenca és el tercer fitxatge que arriba de l’equip de Zamora, amb Gala Mestres i Maria Jespersen

Els seus millors números els va firmar la primera campanya al Bembibre, amb 14,5 punts, 9,5 rebots i 21,7 de valoració. Al Mann Filter, després de recuperar-se d’una greu lesió, va rebaixar les prestacions (5,7 punts, 3,9 captures i 7,5 de valoració), que ha recuperat a Zamora, on ha fet de mitjana 9,5 punts, 7,5 rebots i 13 de valoració, la segona millor de l’equip pel que fa a anotació i rebots.

Ha estat internacional en totes les seleccions inferiors del seu país, i ha aconseguit la medalla de bronze al Mundial sub-17 a Holanda i la plata en els Jocs Universitaris disputats a Corea del Sud el 2015. Amb la selecció absoluta va formar part de la concentració preparatòria per als Jocs Olímpics de Rio l’any 2016.

Quinn, que ha firmat per un any, aportarà un gran poder intimidatori a la pintura i la defensa, mentre que en atac destaca en el rebot ofensiu i té bons moviments a prop del cèrcol. Amb aquesta incorporació, el Cadí dóna per tancada la plantilla, si bé no es descarta la sortida de la base Marina Lizarazu, que podria buscar minuts atesa la bona recuperació que està tenint Yurena Díaz de la seua operació de genoll.

La canadenca és la cinquena incorporació després de les de Mestres i Jespersen, la nord-americana Danni Williams i la belga Serena-Lynn Geldof. Segueixen de l’any passat Yurena Díaz, Laura Peña, Marina Lizarazu, Irati Etxarri, Ariadna Pujol i Georgina Bahí.

tracking