SEGRE

PIRAGÜISME INSTAL·LACIONS

Parc del Segre en marxa

La instal·lació va inaugurar la temporada d'activitats d'aventura esperant que s'animin les reserves a partir de la setmana que ve || Avui i divendres hi haurà els nens del casal municipal

Una família de València va ser la primera a ‘reinaugurar’ les instal·lacions del Parc del Segre per al públic en general.

Una família de València va ser la primera a ‘reinaugurar’ les instal·lacions del Parc del Segre per al públic en general.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions olímpiques del Parc del Segre de la Seu d’Urgell van reobrir ahir les portes al públic en general. Va ser una família de València la que va inaugurar la temporada d’activitats d’aventura que ofereix el complex esportiu, en concret amb una experiència de ràfting. Es tracta d’una reobertura tardana per culpa del Covid-19 i amb una tornada a la nova normalitat marcada per l’aplicació de mesures de seguretat per reduir el risc de contagi, com la neteja de mans abans d’entrar a les instal·lacions, la desinfecció de barques, rems i qualsevol altre tipus de material que utilitzen els clients després de cada ús, i la desinfecció dos vegades al dia de les instal·lacions comunes com els vestidors. Així, amb aquest nou protocol va practicar ràfting ahir un grup de quatre persones, que havia reservat l’activitat aquesta mateixa setmana.

Al tractar-se de membres d’una mateixa família no va ser necessari que utilitzessin mascaretes, únicament el monitor que va realitzar l’activitat amb ells. Santi San Sebastián, el pare, va explicar que buscaven unes “vacances postconfinament de naturalesa, d’esports d’aventura i d’espais a l’aire lliure”. Van ser els primers clients el dia d’obertura al públic en general del parc, un fet que van valorar “molt positivament perquè ens hem sentit molt segurs i atesos”. La família s’allotja a Berga i ahir va passar el dia a la Seu.

El parc ha començat la temporada amb quatre mesos de retard i ho va fer amb sis monitors contractats, una xifra inferior a l’habitual. Responsables de les instal·lacions van explicar que en una temporada “bona” poden arribar a necessitar “entre deu i quinze monitors”. En aquest sentit, consideren que les previsions per al que queda de temporada “són molt incertes i encara que ens agradaria tenir una grata sorpresa, temem que els números aniran molt justos i si recuperem el que s’ha invertit serà una victòria”.

A part dels turistes, el Parc rep cada estiu visitants dels casals d’estiu de la comarca i els nens i joves que realitzen els cursos de piragüisme que organitza el Club Cadí Canoë-Kayak. Ahir van començar dos torns d’aquest curs amb deu nens en cada grup i avui preveuen la visita dels nens i nenes del casal municipal d’estiu de la Seu.

Avui dijous tenen reserva per a cinquanta nens i nenes del casal municipal i divendres al matí, una mica més de quaranta d’aquesta mateixa activitat i a la tarda una cinquantena més que no serien persones d’aquest casal.

El Parc, que se sustenta gràcies en bona part a l’activitat turística que genera, ha estat inactiu durant els quatre mesos de més afluència de visitants, que és del març al juny, especialment gràcies a les escoles que hi van durant l’últim tram del curs. Les pèrdues generades pel Covid-19 es calculen en un 75 per cent.

Una família de València va ser la primera a ‘reinaugurar’ les instal·lacions del Parc del Segre per al públic en general.

Una família de València va ser la primera a ‘reinaugurar’ les instal·lacions del Parc del Segre per al públic en general.CYNTHIA SANS

tracking