SEGRE

BÀSQUET LEB OR

La moció de censura contra Félix González prospera gràcies als vots favorables de vuit dels onze socis

La moció de censura contra Félix González prospera gràcies als vots favorables de vuit dels onze socis || Dijous hi ha convocat un procés electoral per elegir president Albert Aliaga

Albert Aliaga, a l’esquerra de la imatge, pren el relleu de Félix González, a la dreta.

Albert Aliaga, a l’esquerra de la imatge, pren el relleu de Félix González, a la dreta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Félix González va deixar de ser ahir president del Força Lleida Club Esportiu, càrrec que ha exercit durant vuit temporades, després que la moció de censura presentada contra ell prosperés gràcies als vots favorables de vuit dels onze socis.

En l’assemblea, que es va haver de fer de forma telemàtica per les noves restriccions pel coronavirus, també es va acordar la convocatòria d’eleccions per dijous vinent, 9 de juliol, per elegir el nou president, una mera formalitat per complir la reglamentació de la Llei de l’Esport, ja que el substitut serà Albert Aliaga, un dels actuals vicepresidents, tal com va avançar SEGRE diumenge passat.

A causa del confinament del Segrià i de les noves restriccions no es va poder fer una sessió presencial

L’assemblea, que inicialment estava programada al despatx professional d’una de les integrants de la junta, la consultora Alba Zaragoza, i al final es va haver de fer telemàticament per culpa de les noves restriccions decretades a la comarca del Segrià pels rebrots de Covid-19, va durar prop de dos hores i les dos parts van exposar-hi els motius pels quals s’havia arribat fins a aquesta situació, per acabar amb la votació sobre la moció de censura que, com s’esperava, va tirar endavant per àmplia majoria.

Vuit dels onze socis, els mateixos que fa tres setmanes van presentar la proposta d’acord amb els estatuts del club, van votar-hi a favor. Pep Castarlenas, Jaume Ramon, Alba Zaragoza, Juan Biurrun, Josep Anton Gómez, Antoni Cudós, Francesc Armengol i Albert Aliaga van validar un relleu al capdavant de l’entitat, que va comptar amb els vots en contra del mateix Félix González i de Pere Pauné, i l’abstenció de Francesc Ojeda.

Posteriorment estava prevista l’elecció entre els socis del nou president, una votació que es va haver d’ajornar a dijous vinent per complir la reglamentació. No obstant, el càrrec de nou president recaurà en Albert Aliaga, un acord que ja està pactat des de fa setmanes entre els socis que van presentar la moció.

L’empresari lleidatà, un dels administradors de Crom 2 SA, empresa d’Alcarràs líder en la fabricació de mobiliari per a hostaleria i centres escolars, va entrar com a soci l’estiu del 2016, encara que mesos abans ja col·laborava com a enllaç entre la junta directiva i la base. Actualment era un dels vicepresidents, al costat de Pep Castarlenas i Jaume Ramon, i en aquesta passada temporada va prendre força rellevància en l’àrea esportiva, negociant els fitxatges.

Félix González, que no va voler fer cap tipus de declaració després de l’assemblea tot i que té previst convocar una roda de premsa més endavant, es mantenia en el càrrec de president des de l’estiu del 2012, quan es va presentar en societat el nou club, que va nàixer de les cendres del Lleida Bàsquet.

Una vegada resolt el conflicte intern, la nova junta començarà a confeccionar la plantilla per a la temporada vinent amb un objectiu prioritari, la continuïtat de Gustavo Aranzana a la banqueta. De fet, la renovació del tècnic val·lisoletà era un dels pocs punts en els quals coincidien tant Félix González com l’ara nou mandatari, que fins i tot havien contactat amb ell per aplanar el terreny.

La renovació d’Aranzana sembla clau per donar continuïtat al projecte després del gran treball que va fer en tan poc temps i en una situació extremament complicada. Va agafar l’equip la catorzena jornada, fora de les places de descens però amb les mateixes quatre victòries que l’Oviedo, que marcava en aquell moment la zona roja. Onze jornades més tard, en el moment de la suspensió de la Lliga per la pandèmia de Covid-19, el Força Lleida havia sumat cinc victòries més, una més que abans i amb dos jornades menys.

Continuava ocupant el lloc quinzè, però comptava amb un triomf de marge sobre l’Oviedo, que continuava marcant la zona de descens, i quatre sobre el Canoe i cinc sobre el Marín. Però el més important és que havia aconseguit canviar la cara de l’equip, basant la seua força en la defensa.

Pel que fa a la plantilla, cinc jugadors tenen contracte en vigor, concretament els bases Adrián Chapela, Agustí Sans i Albert Lafuente, l’escorta Fernando Sierra i el pivot Pa Mor.

Dels que han acabat la seua vinculació interessa, sobretot, la continuïtat de Miki Feliu, que recentment va deixar entreveure una possible retirada del bàsquet professional.

El vicepresident Pere Pauné dimiteix del càrrec Malgrat confirmar-se el relleu en la presidència del Força Lleida, Félix González té previst continuar formant part de la societat, com a soci fundador que és, almenys de moment, una cosa que no farà el vicepresident segon, Pere Pauné, l’únic que va votar-hi a favor. El barceloní, segons va informar el club en una nota de premsa, va presentar durant l’assemblea d’ahir la dimissió com a soci després de prosperar la moció de censura. En les eleccions d’aquest dijous, a banda del càrrec de president, s’elegiran els membres de la junta, que gairebé amb seguretat seran tots els socis.

Albert Aliaga, a l’esquerra de la imatge, pren el relleu de Félix González, a la dreta.

Albert Aliaga, a l’esquerra de la imatge, pren el relleu de Félix González, a la dreta.

tracking