SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Els esportistes de Lleida no podran entrenar-se al tancar les instal·lacions i avui es confirmarà si poden desplaçar-se a campionats

Els esportistes de la ciutat no podran entrenar-se al tancar les instal·lacions i avui es confirmarà si poden desplaçar-se a campionats de Catalunya i d'Espanya || Sols segueixen les estades de nens

Les pistes d’atletisme de les Basses, que va reobrir la Paeria fa unes setmanes, tornen a tancar.

Les pistes d’atletisme de les Basses, que va reobrir la Paeria fa unes setmanes, tornen a tancar.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport dels municipis del Baix Segre que han estat objecte d’un nou confinament, però sobretot el de Lleida ciutat, ha tornat des d’ahir a la casella de sortida de la desescalada amb l’agreujant que a la fase 0 anterior les severes restriccions eren per a tots els esportistes de l’Estat. Ara, en canvi, és només per als lleidatans de la zona confinada, que no podran entrenar-se al tancar les instal·lacions, però avui es confirmarà si poden sortir del municipi per competir o, per exemple, anar al CAR de Sant Cugat amb els permisos excepcionals que Esports de la Generalitat estava tramitant durant el confinament perimetral.

Serà un dels dubtes que es traslladaran aquest matí al Procicat, ja que la resolució és molt genèrica. Val a recordar que al decret llei de la Generalitat que endureix el confinament a Lleida i diversos municipis del Segrià s’estableix amb referència a l’esport que es tanquen totes les instal·lacions, gimnasos i pistes esportives, només es podrà fer activitat esportiva a l’aire lliure sol o amb grups de convivència habitual i es mantenen les estades infantils amb les restriccions que se seguien fins ara, entre les quals amb grups no superiors a deu persones.

Tindran permís especial per anar a altres municipis, ja que el 80% dels titulats són de la capital

“Ara la prioritat és la salut i reduir el nombre d’infectats perquè torni la normalitat i els nostres esportistes puguin tornar a entrenar-se i competir. Hauran de fer aquest sacrifici per segona vegada, però defensarem els seus interessos en la mesura que sigui possible”, va manifestar ahir el representant territorial de l’esport, Joan Segura.

Una altra de les excepcions en el confinament de l’esport és la de la figura del socorrista. Pràcticament el 80 per cent dels que exerceixen en piscines de tota la província procedeixen de la capital del Segrià, per la qual cosa se’ls estendrà un permís especial per exercir fora del municipi perquè s’entén com a servei essencial. Un socorrista ha d’estar degudament titulat per exercir i moltes poblacions es veurien obligades a tancar les piscines municipals si no poden comptar amb els del Segrià.

Així mateix, al mantenir-se les estades infantils, malgrat l’enduriment del confinament, Esports està intentant que puguin continuar venint monitors de fora del Segrià per no trencar els grups de convivència.

Després de recordar que es podrà practicar esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, el comunicat municipal també anuncia la suspensió de les activitats que tenia previst fer la regidoria d’Esports a partir del dilluns dia 20.

La Paeria tanca instal·lacions i encara no obre piscines

La Paeria, seguint la resolució de la Generalitat respecte al confinament, va comunicar ahir el tancament de totes les instal·lacions, pistes esportives i gimnasos municipals, i continuarà sense obrir les piscines que depenen de l’ajuntament. S’ha de recordar que la Paeria va decidir aquest any, a causa de la pandèmia del Covid-19, suspendre totes les activitats d’Esportmania i Estiu dels Petits que s’organitzen cada estiu. En canvi, sí que va mantenir Estiu de Joc, que va dirigit a nens d’entre 3 i 14 anys.

Les pistes d’atletisme de les Basses, que va reobrir la Paeria fa unes setmanes, tornen a tancar.

Les pistes d’atletisme de les Basses, que va reobrir la Paeria fa unes setmanes, tornen a tancar.MAITE MONNÉ

tracking