SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Juneda impedeix a vuit nens de Torregrossa anar a estades per por al Covid

Són de Torregrossa i l'ajuntament d'aquesta localitat veu discriminació

Vista de l’ajuntament de Juneda, al centre urbà.

Vista de l’ajuntament de Juneda, al centre urbà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Juneda ha impedit que aquesta setmana vuit nens de Torregrossa participin en unes estades que organitza l’Escola de Futbol Intercomarcal (entitat esportiva que agrupa els municipis de Juneda, Puigverd de Lleida, Artesa de Lleida, Castelldans i Torregrossa) i ha argumentat que és a causa de l’augment de casos positius de Covid-19 que s’ha produït a Torregrossa.

Aquesta negativa ha generat malestar a Torregrossa, que a través d’un comunicat de l’ajuntament consideren “totalment discriminatori i ofensiu vetar-los a les estades, ja que, desgraciadament, els casos de Covid-19 han augmentat a tot el Segrià i a les comarques limítrofes, així com a Catalunya en general”. A més, continua, “cada pare i mare és responsable del seu propi fill i filla i tots prenem les mesures preventives com a municipi i també personalment”.

“Per aquesta raó”, conclou l’escrit, “la regidoria d’Esports i tot l’equip de govern de l’ajuntament de Torregrossa volem fer-nos eco d’aquest tracte per part de l’EF Intercomarcal i de l’ajuntament de Juneda com a injust, totalment discriminatori i amb prejudici sobre els nostres nens”.

Per la seua part, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, va explicar que va prendre la decisió “per prevenció i no per discriminació. En les nostres estades on hi ha 150 nens en grups de deu quan es detecta un cas positiu immediatament s’envia tot el grup a casa. A l’alcalde de Torregrossa li vaig proposar que anés a la seua localitat un monitor de l’EF Intercomarcal per estar amb els vuit nens i em va contestar que ells tenen tancats els equipaments. Per alguna cosa deu ser. Hem de blindar el nostre poble per evitar qualsevol risc. Crec que és comprensible”.

Donen permisos excepcionals a 28 esportistes per desplaçar-se Tal com va informar ahir aquest diari, avui estava previst que es donés llum verda als permisos de caràcter excepcional que es donaven durant el confinament perimetral, malgrat haver endurit les restriccions. Els permisos s’han concedit a vint-i-vuit esportistes. A quatre d’ells per anar a Mataró al Català de ciclisme en pista el dia 25. Quatre més per a un curs d’arbitratge de taekwondo a Barcelona demà. Tres pilots per al Català de motocròs a Tarragona aquest cap de setmana. Pel que fa al tenis, quinze de repartits entre el Català benjamí i el cadet. I a les nadadores Paula Juste i Emma Carrasco, que s’entrenen al CAR.

tracking