SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ESPANYA

Quartararo bat amb rècord Marc Márquez

El gal repeteix la 'pole' que ja va aconseguir l'any passat a Jerez || El lleidatà sortirà tercer i Àlex, penúltim

Marc, amb mascareta, mostra amb la mà esquerra la tercera plaça aconseguida ahir a la qualificació.

Marc, amb mascareta, mostra amb la mà esquerra la tercera plaça aconseguida ahir a la qualificació.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) va aconseguir ahir la pole a la sessió de qualificació del Gran Premi d’Espanya, al Circuit de Jerez, amb un rècord del circuit (1:36.705) amb què va superar Maverick Viñales (Yamaha) i Marc Márquez (Repsol Honda), que completen la primera línia, i per la seua banda Àlex Márquez sortirà penúltim en el seu primer GP en MotoGP.

Hi va haver molta igualtat en una Q2 en la qual la lluita principal va ser tricèfala. Viñales i Márquez es van anar repartint el cap de la taula fins que Quartararo, a la seua última volta i sense donar més opció a rèplica, va rebentar el rècord de Jerez. Després d’aconseguir la pole aquí el 2019, i també sortir primer en les dos últimes cites del passat Mundial (Malàisia i València), El Diablo continua demostrant que a una única volta pot ser, i moltes vegades ho és, imparable. El primer intent de volta ràpida del lleidatà va ser debades, a l’entrar colat al revolt sis i haver de soltar l’accelerador, la qual cosa li va entregar en safata la primera plaça a l’italià Francesco Pecco Bagnaia (Ducati Desmosedici GP20), encara que li va durar poc ja que darrere seu arribava Quartararo, que va rodar en 1:37.064, i Márquez, a la seua següent volta, 1:37.006, que l’aixecava fins la primera posició, encara amb deu minuts d’entrenament al davant.

No podrà córrer el gran premi al caure i fer-se una fractura i luxació de l’espatlla dreta

En realitat, tant Quartararo com Márquez van encadenar una sèrie de voltes personals que van centrar la lluita per la pole entre ells dos, ja que al següent gir el francès va rodar en 1:36.993 després de millorar sensiblement el rendiment a l’últim parcial, el mateix en el qual fallava el de Repsol Honda.

Tant Márquez com els dos de Yamaha es van convertir en centre d’atenció dels minuts finals, amb uns parcials de vertigen que van acabar beneficiant Quartararo, autèntic especialista a una volta, que en el seu últim gir va establir un nou rècord de la categoria al rodar en 1:36.705 i la seua primera pole de la temporada.

En aquesta mateixa última volta se’n van anar a terra l’australià Jack Miller i Àlex Rins, el més afectat pel contratemps, que no podrà disputar la primera cursa a Espanya al fer-se una fractura i luxació a l’espatlla dreta.

“El temps aconseguit amb unes temperatures tan altes és bo” Marc Márquez va reconèixer després de firmar el tercer millor crono a la sessió de qualificació que va tenir un bon ritme de volta tot i l’alta temperatura, la qual cosa va fer difícil ser a dalt. “Ha sigut difícil! El temps que hem aconseguit marcar amb aquestes temperatures tan altes ha sigut bastant bo”, va manifestar. Àlex, al seu torn, va comentar que “hem aconseguit veure aspectes molt positius, però encara ens queda molt. L’estratègia era millorar”. A la resta de categories, domini espanyol i japonès. Jorge Martín (Kalex) va aconseguir la primera pole en la categoria de Moto2 amb un temps d’1:41.384, i Tatsuki Suzuki (Honda) va ser el més ràpid a Moto3.

tracking