El Barça rescata la seua millor versió i supera un apàtic Alabès amb gols d'Ansu Fati, Suárez, Semedo i un doblet de Messi

El Barça rescata la seua millor versió i supera un apàtic Alabès amb gols d'Ansu Fati, Suárez, Semedo i un doblet de Messi || L'argentí, que va assistir en el primer gol del del planter, conquereix el seu setè Pichichi per superar el mític Telmo Zarra

El Barça va posar ahir el tancament a la Lliga amb una victòria folgada en un partit de tràmit. Els de Quique Setién, assenyalats després de la desfeta davant de l’Osasuna, van jugar amb orgull i van donar la cara, en un exercici de dignitat futbolística. Lluny de deixar-se portar o de prendre’s un respir, amb la Lliga perduda i la Champions a l’horitzó, l’equip blaugrana va jugar una gran primera part, en la qual va marcar tres gols, i va tancar la golejada amb dos més més al segon acte, de nou amb Messi com a director d’orquestra. L’argentí va servir Ansu Fati perquè obrís el marcador i després va firmar un doblet per assegurar-se, per setena temporada, el trofeu Pichichi, amb què ja supera al rànquing històric el mític Telmo Zarra.

No hi havia res en joc a Vitòria, tret de l’orgull, i d’aquesta falta de tensió va sortir vencedor de forma autoritària el conjunt de Quique Setién, que no va trobar resistència als metres propers a l’àrea per demolir un rival, salvat matemàticament dijous passat, que ni tan sols va poder plantar cara aprofitant la pinta del partit. Els primers 45 minuts ja van servir perquè els blaugranes deixessin sentenciat el xoc, amb un clar 0-3, encara que el marcador podria haver estat més voluminós fins i tot si haguessin tingut una mica més de fortuna en la rematada.

L’equip començarà a preparar l’únic títol amb què pot salvar una temporada negra

L’Alabès no va comparèixer en defensa i el Barça no va deixar passar l’ocasió, sobretot amb la claredat una vegada més de Riqui Puig, de nou titular al costat d’Ansu Fati, l’únic positiu de temporada fins ara, i l’habitual de Messi. Des del principi, l’encontre només va tenir una direcció. En tot just un quart d’hora, el conjunt barcelonista ja s’havia treballat sis ocasions clares, tres de les quals tocant els pals de la porteria d’un Roberto que no va poder fer res davant de la setena. Messi va tenir una eternitat per pensar en l’àrea i enviar una pilota mansa a l’entrada d’Ansu Fati per al 0-1.

Luis Suárez, de nou una mica desencertat i desconnectat en ocasions, va perdonar tot seguit un mà a mà sol davant del porter, que li va endevinar la intenció, però el 0-2 no va tardar a arribar en una jugada molt similar, però ara amb Riqui Puig assistint l’entrada de Messi perquè l’argentí anotés la seua diana número 24 amb gran sang freda.

L’Alabès va tenir una bona opció en un contraatac mal finalitzat per Joselu per provar de retallar distàncies abans del descans, i poc després va encaixar el 0-3 que ja deixava el partit vist per a sentència. Jordi Alba va entrar també des del darrere en una altra badada del defensa babazorra i va assistir Suárez davant d’un decebut Roberto.

Juan Ramón López Muñiz va intentar buscar la reacció dels seus amb un triple canvi després del descans, però els seus jugadors van seguir sense pressionar del tot un Barça que tampoc va accelerar gaire i que únicament va tenir el contratemps en forma de problema muscular de Lenglet. El seu relleu al camp, Nelson Semedo, es va abonar al festival golejador després d’una altra passada de Riqui Puig i el matx, marcat per la calor, va anar decaient pel que fa a ritme. Tot i així hi va haver temps perquè Messi sentenciés el seu setè Pichichi amb una altra rematada sense gaire oposició dins de l’àrea, després d’una centrada mesurada d’Alba des de l’esquerra i temptativa de Suárez perquè l’argentí afusellés Roberto i arredonís una victòria balsàmica per pensar ja en la Champions.

Leo Messi celebra un dels dos gols que ahir va marcar a l’Alabès i que li van servir per assegurar-se, per setè any, el trofeu Pichichi.EFE