SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Marc, operat amb èxit, es perdria només un gran premi

El campió lleidatà podria reaparèixer el 9 d'agost a Brno o el 16 a Àustria

Marc Márquez va penjar aquesta foto a les xarxes socials.

Marc Márquez va penjar aquesta foto a les xarxes socials.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Repsol Honda) va passar ahir pel quiròfan per solucionar la fractura d’húmer, i encara que no hi ha previst un temps de baixa estimat, serà menys del que s’esperava al no tenir el nervi radial afectat. L’actual campió de MotoGP no serà aquest cap de setmana a Jerez de la Frontera per al segon Gran Premi de l’any, el d’Andalusia, i el seu objectiu és ser a Brno, el 9 d’agost, per al Gran Premi de República Txeca, amb la qual cosa només es perdria una carrera. Si la recuperació no fos prou ràpida, al no tenir danyat el nervi, la tornada podria ser a la següent cursa, la 16 d’agost a Àustria, amb la qual cosa llavors es perdria dos proves.

El de Cervera se’n va anar a terra diumenge al Gran Premi d’Espanya i es va fer mal a l’espatlla dreta. Va viatjar a Barcelona dilluns per ser operat a l’Hospital Universitari Dexeus per l’especialista Xavier Mir, juntament amb el doctor Sergi Barrera.

Segons va informar el seu equip, l’operació de tres hores al vuit vegades campió del món va consistir en “una reducció oberta i fixació interna d’una placa de titani a l’húmer dret”. “El nervi radial estava intacte i no ha necessitat tractament.” En principi havia de romandre ingressat 48 hores. “L’objectiu és tornar al Campionat del Món 2020 com més aviat millor”, va dir el seu equip.

“El Marc tardarà un temps a recuperar-se, però estem contents de com ha anat tot. El doctor Mir i el seu equip s’han ocupat de tota la situació des de la caiguda i han fet l’operació amb èxit. Això dóna a l’equip Repsol Honda molta motivació, sabent que ha sortit bé, però ara hem de ser pacients per veure com es recupera el Marc i entendre quan pot tornar”, va assenyalar el team manager del Repsol Honda, Alberto Puig, que va afegir: “Aquest cap de setmana ens centrarem en l’Àlex, ajudant-lo a fer un pas més. Quan ets jove i a més rookie, cada setmana millores i creixes.”

Àlex Márquez, per la seua part, va desitjar a “Marc, Cal (Crutchlow) i Rins una ràpida recuperació. Per la meua part, la situació a l’equip no canvia gaire ja que tinc la mateixa feina, mateixos objectius i sempre treballarem al màxim per aconseguir-los”.

“Ganes de començar la recuperació” Marc Márquez va penjar ahir un text a les xarxes socials en què deia: “Hola a tothom! L’operació ha anat bé i ja em trobo millor! Gràcies al Dr. Mir i a tot el seu equip. Amb ganes de començar la recuperació! Gràcies pels missatges d’ànim!”, va escriure després de l’operació al costat d’una foto fent la “V” de victòria.

tracking