SEGRE

HOQUEI OK LLIGA

El Vila-sana ja treballa

L'equip del Pla d'Urgell inicia la pretemporada després de més de quatre mesos d'aturada per preparar la Copa de la Reina || El club incorpora dos fitxatges en la quarta temporada a l'elit

Jugadores i cos tècnic del Vila-sana, ahir en la primera jornada de la pretemporada.

Jugadores i cos tècnic del Vila-sana, ahir en la primera jornada de la pretemporada.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CP Vila-sana es va convertir ahir en el primer equip lleidatà d’elit a iniciar la pretemporada. Després de més de quatre mesos d’obligada aturada per la crisi sanitària del coronavirus, jugadores i cos tècnic van tornar al pavelló municipal per començar a preparar la quarta temporada a l’OK Lliga, l’elit de l’hoquei femení estatal. El tècnic, Jordi Capdevila, era l’encarregat de prendre la temperatura a les jugadores tot just arribar al recinte esportiu.

“Hem decidit començar ara perquè fa molt temps que estem aturades”, explicava Capdevila. “Sí que les jugadores han anat fent treball físic durant la quarantena, però és evident que no és el mateix. Començarem molt suau, amb dos sessions de prevenció de lesions durant les dos primeres setmanes, amb poca càrrega física, perquè després d’una aturada tan llarga cal començar molt suau”, afegia. La primera competició que hauran d’afrontar serà la Copa de la Reina, que està prevista a la Corunya del 17 al 21 de setembre. La Lliga començarà la setmana següent.

El club confia a tornar a comptar amb 160 abonats, en una població que té 700 habitants

La plantilla compta amb dos cares noves, Vinyet Flix i l’argentina Jimena Ortiz, que ja havia estat a l’equip, l’any de l’ascens a l’OK Lliga i la primera temporada a l’elit. De la temporada passada segueixen les porteres Anna Ferrer i Sara Céspedes, a més de Joana Comas, Maria Porta, Teresa Payà, Regina Flix, Victòria Porta i Laura Porta. Quant al cos tècnic, a més de Capdevila, l’integren Isidre Brufau com a preparador físic, Vicent Raluy com a psicòleg, la fisioterapeura Alba del Valle i el delegat Jordi Gaset.

Capdevila es va mostrar “molt content” amb la nova plantilla, perquè “hem aconseguit que hi hagi dos jugadores per posició, que ens feia falta perquè algunes no es carreguessin amb un excés de minuts. Ara podem fer més rotacions. Està molt compensada i l’ambient al vestidor també és molt bo”, va valorar.

Ramon Porta, president del club, es va mostrar molt satisfet perquè aquesta temporada compten amb un patrocinador que donarà nom a l’equip, Esneca. “Continuen també amb nosaltres Prefabricats Pujol, Vilot i Maquinària Vall i això ens fa molt feliços, perquè nosaltres treballem pel territori”, va explicar. El pressupost es manté en 140.000 euros, com a l’exercici anterior, que es va tancar amb un dèficit de 12.000. “A l’acabar el març hi va haver cobraments que no van arribar”, afegeix Porta.

“Encara que no ens agrada el nou format de la Lliga, amb dos grups de 8 equips, l’objectiu és entrar entre els quatre primers i lluitar per una plaça a Europa. Ens vam marcar un termini de 3 a 5 anys per aconseguir-ho i aquest serà el segon”, va afegir.

En l’aspecte social confia a tornar a comptar amb 160 abonats, xifra que considera “un èxit” per a una població “de 700 habitants” i va destacar que “som l’únic equip del Pla d’Urgell que és a l’elit, així que ens agradaria que tota la comarca el senti com a seu. El pavelló s’omple en cada partit, així que seguim amb la nostra línia de continuar creixent cada temporada i ser cada vegada més professionals”.

La plantilla tornarà a fer una estada a Bellver de Cerdanya Les jugadores del Vila-sana tornaran aquest estiu a Bellver de Cerdanya, on faran una estada entre el 16 i el 21 d’agost, al mateix escenari en el qual ja van estar l’any passat.

Jugadores i cos tècnic del Vila-sana, ahir en la primera jornada de la pretemporada.

Jugadores i cos tècnic del Vila-sana, ahir en la primera jornada de la pretemporada.JCMC

Jugadores i cos tècnic del Vila-sana, ahir en la primera jornada de la pretemporada.

Jugadores i cos tècnic del Vila-sana, ahir en la primera jornada de la pretemporada.JCMC

tracking