SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Marcus Vinicius torna a Lleida

L'aler brasiler, que va jugar amb el Lleida Bàsquet fins al 2009, ha arribat a un principi d'acord amb el Força Lleida || Als seus trenta-quatre anys serà un dels reforços estrella del nou projecte

L’aler hispanobrasiler ha disputat les últimes temporades a l’Esporte Clube Pinheiros.

L’aler hispanobrasiler ha disputat les últimes temporades a l’Esporte Clube Pinheiros.FIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marcus Vinicius, exjugador del Lleida Bàsquet en la seua segona etapa a la LEB Or, es convertirà en un dels fitxatges estrella del nou projecte del Força Lleida. L’aler brasiler, de 34 anys i 2,03 metres d’altura, ha decidit tornar a la Lliga espanyola després de set anys al seu país i ha arribat a un principi d’acord amb el club lleidatà per a la temporada vinent.

Marcus Vinicius Urban Toledo Dos Reis va arribar a Lleida a començaments del 2004 al ser descartat per l’Unicaja de Màlaga. Amb 17 anys, i després de superar una prova, es va incorporar a l’equip júnior del Plus Pujol, que llavors militava a la Lliga ACB, i a la temporada següent va firmar el primer contracte professional per quatre temporades, fins al 2009, quan va recalar al Manresa per debutar a l’ACB. En el seu periple al Lleida va jugar cedit a tres equips (Hospitalet, Valls i Tarragona) i va formar part de la primera plantilla lleidatana en dos etapes diferents. La primera amb Andreu Casadevall a la banqueta i les últimes campanyes amb Edu Torres com a entrenador.

La temporada passada va fer de mitjana 9,2 punts, 5,1 rebots i 12 de valoració a la lliga brasilera

Després de militar al Manresa a la màxima categoria va fitxar pel CB Atapuerca de Burgos, on va estar tres temporades i va aconseguir a l’última, la 2012-2013, l’ascens a l’ACB. Després va decidir tornar a la lliga del seu país, l’NBB, primer al Mogi das Cruzes (NBB), on només va estar una campanya, i després a l’Esporte Clube Pinheiros de Sao Paulo, la seua localitat natal, on ha jugat fins aquest any.

Tot i els seus 34 anys, el brasiler amb passaport espanyol continua destacant per la fortalesa física. Aquesta última temporada va jugar 25 partits, amb una mitjana de 25 minuts i fent una mitjana 9,2 punts, 5,1 rebots (el líder de l’equip), 1,7 assistències i 12 de valoració per partit. El Pinheiros va acabar la fase regular en sisena posició i va aconseguir la classificació per disputar el play-off pel títol, encara que al final va haver de suspendre’s per culpa de la pandèmia del Covid-19.

El Força Lleida espera tancar l’acord amb Marcus Vinicius aquesta mateixa setmana per convertir-se en el primer fitxatge del projecte 2020-2021. També es podria oficialitzar en les pròximes hores la renovació del seu company de posició, Miki Feliu, amb qui ja s’ha arribat a un acord per una temporada més.

El filial del Barça i el CB Cornellà seran els dos primers rivals del CB Pardinyes a la Lliga Catalana LEB Plata, que començarà el dia 6 de setembre. El conjunt de Gerard Encuentra ha quedat enquadrat al grup B de la competició, mentre que el Prat, l’Hospitalet i Tarragona formaran el grup A. Els dos primers classificats de cada grup disputaran les semifinals el dia 26 de setembre i l’endemà es jugarà la final en una seu encara pendent de determinar. El CB Pardinyes és l’actual campió de la Lliga Catalana LEB, després d’imposar-se el 2019 al Prat al pavelló Barris Nord.

Per la seua part, el CB Alpicat ja coneix també els seus rivals a la Lliga Catalana EBA, competició en la qual debutarà després de certificar-se el seu ascens de categoria. El Cochesinternet.net Alpicat obrirà la Lliga amb una fase de grups en què s’enfrontarà al CB Salou, CB Valls i ADT Torreforta. Els partits d’aquesta primera fase estan previstos per als dies 20 i 27 de setembre i 4 d’octubre. D’altra banda, ahir estava previst que la Federació Espanyola publiqués el calendari del grup C de la Lliga EBA, però finalment es va ajornar el sorteig a causa de les renúncies d’alguns clubs com UBSA i Calvià. La FEB espera poder publicar aquest calendari durant les properes setmanes. Finalment, l’ICG Força Lleida disputarà aquesta temporada la Lliga Catalana LEB Or i tindrà com a rival el Girona, tot i que encara no s’han publicat les dates i seu.

L’aler hispanobrasiler ha disputat les últimes temporades a l’Esporte Clube Pinheiros.

L’aler hispanobrasiler ha disputat les últimes temporades a l’Esporte Clube Pinheiros.FIBA

tracking