SEGRE

FUTBOL REPORTATGE

El FC Barcelona incorpora aquest estiu als seus equips de futbol base quatre jugadors lleidatans

El FC Barcelona incorpora aquest estiu als seus equips de futbol base quatre jugadors lleidatans || Són els benjamins Marc Martínez, Hugo Tomás i Ibrahima Touré i el cadet Nil Calderó

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona ha tornat a llançar la xarxa aquest estiu sobre el prolífic planter lleidatà i ha incorporat quatre joves promeses de cara a la pròxima temporada. Es tracta dels benjamins Marc Martínez (Barça Academy Lleida), Hugo Tomás (FiF Lleida) i Ibrahima Touré (Atlètic Segre), i del cadet Nil Calderó (Gimnàstic Manresa).

Marc Martínez Prim arriba a la Ciutat Esportiva Joan Gamper procedent de la Barça Academy Perfeccionament Lleida, amb seu a Torrefarrera, on ha estat participant en els entrenaments seguint l’estil de joc i valors Barça durant aquesta última temporada. És, a més, el primer jugador de l’escola de perfeccionament lleidatana que arriba als equips inferiors del club blaugrana.

Els quatre futbolistes procedeixen del Barça Academy Lleida, FiF, At. Segre i Gimnàstic Manresa

El mollerussenc Xavier Miquel Pozo, director coordinador de Barça Academy Perfeccionament del FC Barcelona a Catalunya i Tenerife, subratlla el fet que sigui el primer jugador que aconsegueix fer aquest pas des que es va assentar aquest projecte del club blaugrana en terres lleidatanes el 2013. Pozo descriu Marc Martínez com “un jugador molt intel·ligent, malgrat la seua curta edat, i molt ràpid. Pot jugar com a davanter i també a la banda dreta perquè té molta arribada. El Marc va jugar un parell d’amistosos a Can Barça i va agradar molt”, explica el tècnic lleidatà. La Barça Academy tornarà a Torrefarrera l’últim dilluns de setembre per iniciar un nou curs.

Els testos s’assemblen a les olles. Aquesta dita li ve com a anell al dit a Hugo Tomás, una altra perla lleidatana que és fill de José Tomás Valdominos Josete, exfutbolista professional de Primera divisió i que també va jugar a la UE Lleida. L’Hugo té prou qualitat i desimboltura i sent prebenjamí ja juga amb els benjamins defensant fins ara els colors del FiF Lleida. “Des de ben petit ha respirat futbol a casa”, diu Josete, malgrat que no va arribar a veure’l jugar en viu mai. “Sense veure’m al camp ha sortit esquerrà i jugador de banda com jo. Ell és feliç jugant a futbol i nosaltres estem encantats”, diu el recentment fitxat per l’Alcarràs perquè sigui el seu entrenador la pròxima temporada. Això sí, Josete, que coneix a la perfecció com és el món del futbol per dins, no vol que l’Hugo tingui cap mena de pressió per ser fill de futbolista. “Només vull que gaudeixi de l’experiència i que sigui feliç. Res més”, afirma amb serenitat Josete.

L’Atlètic Segre té un conveni de col·laboració amb el Barça dels considerats d’elit, l’únic club que el té d’aquestes característiques en terres lleidatanes. Des que es va firmar per primera vegada el 1998 li ha reportat al club de Cappont uns 150.000 euros sense comptar els traspassos. L’últim transvasament d’un jugador al club blaugrana s’ha produït aquest estiu amb Ibrahima Touré Kanté, del benjamí preferent, que pot jugar de lateral esquerre o davanter.

Finalment, tal com ja va publicar en el seu dia SEGRE, l’altra jove promesa lleidatana que ha fitxat el Barça és Nil Calderó, de 15 anys. Calderó, format a la base del Tàrrega, és de Claravalls, una població propera a la capital de l’Urgell, i arriba al Barça procedent del Gimnàstic de Manresa, un club que ha trobat un filó en el planter lleidatà i que compta amb molts futbolistes de Ponent. Nil Calderó, que també va passar per l’Atlètic Segre, juga de lateral dret i s’incorporarà al cadet del FC Barcelona.

El pare del jove futbolista, Joan Calderó, va explicar que feia temps que el Barça seguia l’evolució del Nil. “Durant la passada temporada li van fer un parell de proves i finalment ens van comunicar que s’incorporava al club.” El Nil també ha jugat al Mercedaris CF, l’equip que cada estiu confecciona el pare Joaquín Pina i que competeix en els millors tornejos de futbol base d’Europa.

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

Hugo Tomás, fill de Josete, l’exjugador de Primera.

tracking