SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ÀUSTRIA

La pluja frena Àlex

Acaba dinovè en els lliures, amb només deu voltes durant la sessió de la tarda || Pol Espargaró va ser el més ràpid gràcies al seu temps del matí

Àlex Márquez durant la primera sessió d’entrenaments en el circuit de Spielberg.

Àlex Márquez durant la primera sessió d’entrenaments en el circuit de Spielberg.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pol Espargaró (KTM) va ser el més ràpid en la jornada d’entrenaments lliures del GP d’Àustria, on la pluja va amenaçar de cara al cap de setmana, mentre que Àlex Márquez va ser dinovè després de rodar només 10 voltes a la tarda. Espargaró va avançar en 44 mil·lèsimes Dovizioso. A més d’una dècima es va situar Takaaki Nakagami, mentre que quarta va ser la Suzuki de Rins. Molt lluny es va quedar el líder del Mundial, Fabio Quartararo. El pilot francès només va poder ser desè al matí, a mig segon d’Espargaró, i la pluja que va caure en la segona sessió li va impedir millorar. Pitjor li van anar les coses a Maverick Viñales, que va acabar onzè i que, si avui plou als tercers lliures, haurà de passar per la Q1 igual que el seu company Valentino Rossi.

“Al matí m’he notat bé i he pogut aprendre ràpid els punts de frenada i les traçades d’una MotoGP. Però quan he muntat el pneumàtic nou al final hi havia bandera groga i amb les noves regles no pots millorar el teu temps. Esperem que l’FP3 sigui en sec, perquè crec que la posició no reflecteix el nostre veritable potencial. Esperava que a la tarda la pista estigués totalment molla o totalment seca, però ha estat meitat i meitat. He fet un parell de voltes al principi per veure com estava l’asfalt, però més tard ha millorat, així que he intentat donar més gas per si aquestes són les condicions que tindrem”, va assenyalar Àlex árquez.

El líder del Mundial es va quedar a mig segon d’Espargaró i Viñales va acabar just al darrere

Mentrestant, el team manager de Repsol Honda, Alberto Puig, no va voler posar data a la tornada de Marc Márquez i va recordar que “l’objectiu és donar-li temps a la fractura, seguir el dia a dia i veure com evoluciona. És una lesió seriosa i és molt important l’evolució i entendre quina fractura té. Al Marc li fa mal, però poc a poc se’n va recuperant. Està descansant, amb ganes de ser aquí, però entén que hi ha una cosa que s’ha de resoldre al seu cos i que necessitarà el seu temps. Però és molt optimista, un lluitador nat. Quan això hagi passat, traurà conclusions positives”.

tracking