SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet torna amb una victòria a Noruega

Va ser el més ràpid a la Moon Valley Run Festival, a prop del seu lloc de residència

Kilian Jornet, una vegada finalitzada la prova que es va adjudicar ahir.

Kilian Jornet, una vegada finalitzada la prova que es va adjudicar ahir.@KILIANJORNET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet va tornar ahir a la competició i ho va fer com és habitual en ell, amb una victòria. L’atleta es va posar un dorsal per primera vegada aquest any, encara que no va ser en una prova del circuit mundial de Sky Running, ni en cap de les carreres emblemàtiques en què ha inscrit tantes vegades el seu nom. Ho va fer en una carrera de trail a Noruega, país en el qual ha establert la seua residència. Jornet es va imposar en el Moon Valley Run Festival, una prova que, segons va explicar ell mateix a les xarxes socials, consisteix a unir els 17 llacs que proveeixen d’aigua Mandalen, una vall noruega de gran bellesa. La distància de la prova és de 55 quilòmetres, que discorren entre llacs i boscos. Tot i que no era una gran distància, va valorar la prova pels “seus paisatges salvatges, tècnics i fantàstics”.

El mateix Kilian Jornet va penjar un vídeo en què se’l veu participant en la cursa. Va explicar que “avui m’he posat un dorsal per primera vegada aquest any. No he anat gaire lluny, però ha estat una carrera fantàstica al Moon Valley Run Festival”.

També va explicar en què consisteix la prova: “El concepte és molt interessant, enllaçar els 17 llacs que proporcionen aigua a Mandalen. Això vol dir que de vegades es creua o fins i tot se segueix un sender, però la majoria és fora de pistes, passant per crestes i sota els cims per anar d’un llac a l’altre. La cursa no està marcada –afegeix–, per la qual cosa has de portar un telèfon i un GPS, així que he aprofitat per gravar algun dels recorreguts de la carrera perquè pugueu gaudir de les vistes i les rutes”, va explicar en el vídeo que va penjar a les seues xarxes socials.

Tant la sortida com l’arribada de la prova es troba en una pista d’atletisme en la qual, durant els últims mesos, Kilian ja havia penjat vídeos mentre feia sèries a mode d’entrenament, per mantenir la forma durant l’obligada aturada de les competicions a causa de la pandèmia del coronavirus.

Kilian Jornet va portar el dorsal número 30 durant la prova i, encara que es tractava d’una carrera que no és tan exigent com les que formen el seu calendari de competicions, sí que li va permetre tornar a competir.

tracking