SEGRE

PRETEMPORADA UNA ARRANCADA ATÍPICAPLANTILLA UE TÀRREGAPLANTILLA ATLÈTIC LLEIDA

Futbol sense córrer riscos

Atlètic Lleida i Tàrrega, de Primera Catalana, van començar la pretemporada respectant el protocol Covid || Clubs modestos prefereixen cancel·lar l'inici per les noves mesures de la Generalitat

Futbol sense córrer riscos

Futbol sense córrer riscosFRANCESC GASULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UE Tàrrega i Atlètic Lleida van ser ahir equips lleidatans de Primera Catalana a l’iniciar el treball de pretemporada, després que ja ho fessin en dies anteriors el Borges, el Mollerussa i el Solsona. Avui té previst començar l’Alcarràs. Tant els de la capital del Pla d’Urgell com l’acabat de crear club ubicat al barri de Cappont van començar els entrenaments sota el protocol de seguretat marcat per la Federació Catalana de Futbol, amb totes les mesures d’higiene, guardant la distància de seguretat i utilitzant mascareta quan l’ocasió ho requeria i treballant per grups separats, sense superar les deu persones. Val a recordar que ahir la Generalitat va prendre la decisió de prohibir les reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat (vegeu més informació a la pàgina 3).

A l’Atlètic Lleida, que dirigeix el tècnic Ismael Mariani, fa diverses setmanes que es va facilitar als jugadors planificacions personalitzades perquè poguessin començar els entrenaments de forma individualitzada. El club ha establert un calendari de pretemporada on es preveuen entre tres i quatre sessions d’entrenament setmanals, a més d’un partit o dos per setmana. També ha planificat un stage de tres dies a Rialp que es durà a terme del 18 al 20 de setembre, amb un amistós inclòs contra l’equip local.

Són dos dels clubs que han anul·lat l’activitat després de prohibir-se reunions de més de deu persones

Els jugadors, per grups reduïts, es canviaran en diferents vestidors de la instal·lació, a més de disposar de gels hidroalcohòlics. Els vestidors es desinfectaran una vegada s’hagin acabat d’utilitzar, igual que tot el material fet servir durant l’entrenament. A l’entrada de les instal·lacions, els membres de l’equip passaran un control de temperatura i una vegada acabi l’entrenament, els jugadors seran els encarregats de rentar la seua pròpia roba i dutxar-se a casa.

Per la seua part, el Tàrrega va començar amb vint jugadors, amb una mitjana d’edat de 23,5 anys, dels quals onze repeteixen de la temporada anterior, i els altres nou són les noves incorporacions. Combinació de joventut i experiència, però tots amb experiència a Tercera divisió i Primera Catalana i algun dels nous, d’un extraordinari rendiment a Segona Catalana, cosa que ha despertat l’interès de la direcció tècnica del club blaugrana per incorporar-los a la plantilla.

Segons va indicar el tècnic blaugrana, Edu Berrocal, l’equip ofereix més alternatives i variants de les que tenia a l’abast a l’hora d’enfocar els encontres en anteriors temporades.

Per a la posada al punt, el Tàrrega ha programat nou duels amistosos fins a arribar a l’inici de la competició oficial, el dia 4 d’octubre. Sitges, Agramunt, Guissona, Cervera i Calaf de Segona Catalana; i Tona, Sabadell Nord i Sant Cugat de Primera Catalana seran els seus espàrrings.

A més a més, s’espera la confirmació d’un destacat conjunt de Tercera divisió per jugar el dia 12 o 13 de setembre el XXIII Trofeu Ciutat de Tàrrega. Aquest diumenge vinent, a les 18.00 ja jugarà el primer partit amistós de pretemporada a Sitges.

Tanmateix, clubs de categories territorials del futbol lleidatà, entre els quals el Sudanell i l’Sporting de Pinyana, van comunicar ahir que cancel·len l’inici de les pretemporades després d’aquesta prohibició per part de la Generalitat de reunions o pràctiques conjuntes entre més de deu persones.

Futbol sense córrer riscos

Futbol sense córrer riscosFRANCESC GASULL

tracking