SEGRE

DEPORTES

Moció de censura a un Bartomeu 'desaparegut'

Tensió al manifestar-se un centenar de seguidors a les portes del Camp Nou

Dos agents dels Mossos al detenir ahir un dels manifestants contra la junta del Barça.

Dos agents dels Mossos al detenir ahir un dels manifestants contra la junta del Barça.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El precandidat a les eleccions presidencials del FC Barcelona Jordi Farré, que no va passar el tall de les firmes a la carrera electoral del 2015, va presentar ahir al club un escrit de sol·licitud de moció de censura contra el president Josep Maria Bartomeu i la seua junta directiva, amb el suport del grup Manifest Blaugrana.

Malgrat no “compartir l’estratègia”, el grup de socis i aficionats Manifest Blaugrana se sumarà i donarà suport a aquest intent de moció de censura de Farré, si bé preparaven la seua pròpia. “Aquesta moció és l’única possibilitat de salvar el club. Posem tots els recursos humans i tècnics a disposició de la moció que hi hagi”, van apuntar.

D’altra banda, les protestes dels aficionats per la marxa de Messi, iniciades dimarts a la nit, van assolir ahir més intensitat. Un centenar de persones, convocades a través de les xarxes socials i amb el suport de Tsunami Democràtic, es va concentrar als afores del Camp Nou per manifestar-se contra la directiva del Barça, quan una vintena va intentar accedir a les instal·lacions blaugrana. Els fets van tenir lloc cap a les 20.30 hores i els seguidors van provar d’entrar per la força. Quan la seguretat de l’estadi es va veure sobrepassada per la situació, es va avisar els Mossos d’Esquadra. Una dotació de quatre agents es va presentar a la zona i va desallotjar els aficionats immediatament.

A conseqüència, els Mossos van incrementar la presència a la zona per evitar noves situacions similars. Per fer-ho, es va avisar dotacions de la brigada mòbil, segons va informar La Vanguardia.

D’altra banda, Josep Maria Bartomeu continua en silenci i ahir va cedir el protagonisme com a portaveu al secretari tècnic Ramon Planes, malgrat que el president es va fer la foto de rigor amb el nou fitxatge, el portuguès Francisco Trincao (vegeu el desglossament inferior).

Un altre precandidat, Emili Rousaud, va explicar que no li consta que “la dimissió de Bartomeu pogués solucionar la marxa de Messi”. El vicepresident institucional del Barcelona fins a la seua dimissió a l’abril com a conseqüència del Barçagate va afegir que el que hauria de fer Bartomeu és “asseure’s amb Leo per escoltar-lo i seduir-lo amb la intenció que vesteixi la samarreta blaugrana fins al final de la seua carrera professional”.

tracking