SEGRE

POLIESPORTIU RACISME

Final al boicot a l'NBA, que serà un altaveu antiracista

Futbol, beisbol i la WNBA també paren per protestar per la violència policial

Final al boicot a l'NBA, que serà un altaveu antiracista

Final al boicot a l'NBA, que serà un altaveu antiracistaFC DALLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’NBA reprendrà els play-offs després d’una històrica aturada en la qual es van suspendre els partits programats per dimecres i dijous com a protesta contra el racisme i la violència policial als Estats Units. Ahir a la nit estava prevista una reunió entre els amos de les franquícies de l’NBA i els jugadors per tractar les accions reivindicatives que desitgen portar a terme. Els jugadors seguiran utilitzant l’altaveu de la competició per reclamar mesures polítiques contra els abusos policials.

La decisió dels Bucks de no jugar el partit contra els Magic va portar la solidaritat de la resta d’equips als duels de la matinada de dimecres a dijous. “El racisme és una cosa sistèmica als Estats Units. Què passaria si no tinguéssim la prova visual?”, va assenyalar ahir Marc Gasol, jugador dels Raptors. “El problema és molt profund i les nostres reaccions d’altaveu no estan sent respostes amb accions fora d’aquí. Això genera frustració”, va afegir.

A més, la WNBA, el tenis, l’MLB de beisbol, l’MLS de futbol i l’esport als Estats Units es va plantar contra el racisme. Els primers a l’MLS van ser els jugadors d’Inter Miami i Atlanta United. Va tenir lloc el mateix al duel entre Dallas i Colorado, al Real Salt Lake-Los Angeles i al Portland Timbers-San José Earthquakes. Brewers i Reds, equips de beisbol (MLB), van decidir unir-se a la protesta i no jugar, cosa que va provocar que se suspenguessin tres duels més.

A aquestes protestes es van unir les jugadores de la WNBA i la tenista Naomi Osaka, que sí que disputarà les semifinals de Cincinnati després de suspendre’s la jornada.

Final al boicot a l'NBA, que serà un altaveu antiracista

Final al boicot a l'NBA, que serà un altaveu antiracistaFC DALLAS

tracking