SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Units contra Bartomeu

Tres precandidats i vuit grups opositors s'uneixen en la moció de censura contra la junta del Barça || Tenen catorze dies hàbils des que es va presentar dimecres i necessiten 200.000 euros

Una pancarta crítica amb Josep Maria Bartomeu als voltants del Camp Nou.

Una pancarta crítica amb Josep Maria Bartomeu als voltants del Camp Nou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres precandidats per a les pròximes eleccions del FC Barcelona (Víctor Font, Jordi Farré i Lluís Fernández-Alá) i vuit grups de l’entorn blaugrana han decidit unir-se per apartar del club Josep Maria Bartomeu i la seua directiva. Ahir van escenificar públicament la seua unió per anar tots a l’una en la moció de censura presentada per Farré dimecres passat. No han obtingut resposta, de moment, d’altres precandidats com l’expresident Joan Laporta i, en el cas d’Agustí Benedito, aquest no considera oportuna una moció ara mateix.

En una compareixença telemàtica, els opositors a la junta van demanar “la dimissió immediata de tota la directiva” de Josep Maria Bartomeu i van fer una “crida pública perquè tots els socis del club es bolquin en la moció”, que té oberta la pàgina web mocio2020.cat per recollir suports. Del tema Messi no se’n va parlar en aquesta roda de premsa telemàtica.

Amb el hàndicap de no haver-hi partits amb públic han d’arribar a unes 16.000 firmes perquè prosperi

Juntament amb Manifest Blaugrana, els altres grups que formen part de la moció són Cor Blaugrana, Dignitat Blaugrana, Compromissaris FCB, El Senyor Ramon, Seguiment FCB, La Resistència del Palau i #Noiestwitterbarça.

El club ara compta amb cinc dies hàbils des de dimecres passat per donar el vistiplau a la sol·licitud de Farré i, quan aquesta arribi, l’endemà els impulsors ja podrien anar a buscar les paperetes.

A partir de llavors comptaran amb 14 dies hàbils per recollir com a mínim les firmes del 15% del cens electoral del club (el 2013 l’assemblea de compromissaris va aprovar que s’incrementés el percentatge del 5 al 15%), poc menys de 16.000, perquè la moció pugui prosperar. Des del 2018, quan l’assemblea ho va aprovar, els dissabtes compten com a dies hàbils.

En el cas que els impulsors superessin aquest 15 per cent requerit, el club blaugrana hauria de celebrar un referèndum que tan sols comportaria la destitució de l’actual junta directiva si així ho volguessin, almenys, el 66,6 per cent dels votants.

Avui els impulsors de la moció tenen previst mantenir una reunió per acordar com finançar-la. Com a mínim, es calcula que són necessaris 200.000 euros perquè la moció tingui opcions de triomfar, sobretot tenint en compte el context de la pandèmia de coronavirus, que impedeix que se celebrin partits amb públic al Camp Nou i que hi pugui haver grans aglomeracions.

granada

El Granada, que ha aconseguit una històrica classificació per a l’Europa League, ha fet fora el porter del filial andalús Unai Etxebarria, que va lluir una samarreta amb un missatge de suport als condemnats d’Altsasu, segons El Ideal.

El club nassarita, propietat del xinès Jiang Lizhang, no ha confirmat que la sortida de l’arquer de Getxo, de 23 anys, tingui relació amb la polèmica samarreta exhibida en l’últim partit del campionat davant de l’Athletic, precisament el club on es va formar Etxebarria. El porter, que el curs anterior va jugar 17 partits amb el filial, el Recreativo Granada, però havia entrat en diverses convocatòries amb el primer equip, va ser expedientat per l’entitat granadina quan el seu missatge en basc va arribar a oïdes de Vox, que va sol·licitar una sanció per a Etxebarria.

“Altsasukoak aske (Els d’Alsasua lliures)” i “stop muntatges policials” van ser les paraules que va lluir Etxebarria a la samarreta. Un missatge que es refereix a la baralla que va tenir lloc el 15 d’octubre del 2016 en un bar de la localitat navarresa d’Altsasu entre dos agents de la Guàrdia Civil fora de servei i vuit joves, que finalment van ser condemnats per l’Audiència Nacional amb sentències que van des dels dos fins als tretze anys de presó.

El PNB ha dirigit diverses preguntes al Govern al Congrés per aclarir si l’acomiadament del porter ha estat per aquest suport, la qual cosa per al Grup Basc seria “inaceptable” perquè “col·lidiria” amb la llibertat d’expressió.

Una pancarta crítica amb Josep Maria Bartomeu als voltants del Camp Nou.

Una pancarta crítica amb Josep Maria Bartomeu als voltants del Camp Nou.EFE

tracking