SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

El francès Peters guanya la

El madrileny Carlos Verona acaba tercer i Yates reté el mallot groc

Nans Peters celebra el triomf a Lodenvièla, localitat a la qual va arribar en solitari.

Nans Peters celebra el triomf a Lodenvièla, localitat a la qual va arribar en solitari.YUZURU SUNADA / BELGA / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Nans Peters (AG2R La Mondiale) es va imposar ahir en la vuitena etapa del Tour, entre Casèras i Lodenvièla sobre 141 quilòmetres i en la qual el madrileny Carlos Verona (Movistar) va acabar tercer, mentre que el britànic Adam Yates (Mitchelton-Scott) va retenir el liderat. El ciclista de Grenoble, de 26 anys, va aconseguir anar-se’n del rus Ilnur Zakarin (CCC Team), el seu company en l’última escapada del dia, a falta de menys de 30 quilòmetres de meta. Després de coronar en solitari el coll de Pèira Sorda, va afrontar amb més tranquil·litat els últims 10 quilòmetres de descens i va entrar en solitari a la meta de Lodenvièla, afegint aquesta victòria al triomf d’etapa al Giro d’Itàlia de l’any passat. Per la seua banda, Yates va mantenir el liderat de la ronda francesa. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) va amenaçar la seua posició de privilegi entrant novè en meta, a sis minuts del guanyador, però es va quedar a 30 segons de vestir-se de groc.

En la primera etapa pirinenca un grup de 12 ciclistes, entre ells Peters i Verona, es va escapar del pilot a menys de 100 quilòmetres de meta i el van deixar més d’11 minuts enrere. Junts van afrontar el coll de Mentet, port de primera categoria de 7 quilòmetres al 8,1% de desnivell mitjà. Els intents d’escapada de Bryan Coquard i Benoit Cosnefroy, el primer a coronar i nou líder de la muntanya, van ser neutralitzats, i també Jérome Cousin, en plena pujada al port de Balès, va acabar sent atrapat pels perseguidors.

Els ciclistes afrontaran durant l’etapa d’avui l’ascens a la Horcèra i el coll de Maria Blanca

Va ser allà, a menys de 50 quilòmetres per a meta, quan es van destacar dos ciclistes, Peters i Zakarin, els primers a arribar al cim del port. El francès aviat va donar el cop d’efecte i va marxar en solitari amb 29 quilòmetres al davant. Ningú no va poder frenar-lo i va entrar sense oposició a Lodenvièla. Zakarin va ser assolit a la ràpida baixada del coll de Pèira Sorda per Skujins i Verona, que el van abocar a la quarta posició final. A l’últim port també es van fusionar els favorits, després que el grup de Yates atrapés el de Roglic. El fet que Pogacar es quedés curt va salvar el britànic de perdre el mallot groc.

Avui es disputa la novena etapa, la segona al Pirineu, entre Pau i Laruntz sobre 153 km, en què es repartiran els ports de la Horcèra i Sudet abans d’afrontar les costerudíssimes costes que porten al cim del coll de Maria Blanca. Des d’allà, els ciclistes posaran rumb a Laruntz.

tracking