SEGRE

ESPORT ESCOLAR CORONAVIRUS

Protocol esportiu per a 11.000 escolars de Lleida

El Pla Català de l'Esport ultima l'adaptació de l'aprovat el 30 de juny

Participants d’una activitat d’esport escolar l’any passat.

Participants d’una activitat d’esport escolar l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El protocol específic d’actuació Covid-19 per a activitats esportives extraescolars del Pla Català de l’Esport a l’Escola s’està acabant de perfilar conjugant les normatives i recomanacions tant de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física com del departament d’Educació. Això sí, qualsevol protocol es basa en el que es va aprovar el 30 de juny a la fase de represa de l’activitat esportiva, però qualsevol espai ha de crear el seu propi protocol, en aquest cas Educació.

Aquest va ser un dels punts importants que es van tractar dimecres durant les jornades de formació d’inici de curs del Pla Català de l’Esport a l’Escola (PCEE) 2020-21 amb coordinadors a la demarcació de Lleida. Val a recordar que seran uns 11.000 escolars lleidatans els que participaran en activitats del Pla Català de l’Esport en horari no lectiu.

Dels 43 consells, dotze són de Lleida i a través d’ells fan esport uns 23.000 lleidatans

Durant la reunió es van repassar diferents temes referents al PCEE per si mateix: oferta d’activitats esportives extraescolars en el marc de la pandèmia, previsió de continuïtat en l’increment d’ajuts tant a centres educatius (amb el suport dels consells esportius) com coordinadors per tirar endavant aquestes activitats, intenció d’adaptar els tallers i altres activitats complementàries del PCEE a la nova realitat, i intenció de continuïtat sempre que sigui possible i amb les adaptacions necessàries d’altres programes d’Esport Escolar (Fitjove, Esport Blanc Escolar, Esport Blau Escolar).

Es tracta de prop de 300.000 nens i joves catalans –d’ells uns 23.000 lleidatans, dels quals 18.000 són d’edats compreses entre tres i divuit anys i la resta adults– que cada any fan esport en els 43 consells, dels quals dotze són lleidatans.

Els consells esportius també aproven el seu La Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ha aprovat el protocol de Represa de les Activitats Esportives i Competicions elaborat al llarg de l’estiu i que entrarà en vigor aquesta temporada. El protocol determina les mesures de control i seguretat que tots els consells esportius hauran de portar a terme a partir d’ara per prevenir qualsevol possible cas positiu de Covid-19.

tracking