SEGRE

ESQUÍ FONS

La Marxa Beret ajorna l'entrada a l'elit mundial

Fins al 2022 per la por que pugui cancel·lar-se a causa del coronavirus || Està prevista una important inversió en infraestructura

La prova del 2021 està fixada per al 6 i 7 de febrer.

La prova del 2021 està fixada per al 6 i 7 de febrer.FOTOTUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors de la Marxa Beret han decidit ajornar un any la seua inclusió al calendari de la Visma Ski Classics, el circuit de proves de llarga distància d’esquí de fons més important a nivell mundial.

El motiu no és altre que la por que hi ha actualment que la pandèmia del coronavirus obligui a suspendre la pròxima edició i engegui a rodar tota la inversió que s’ha de realitzar per acollir una prova d’aquest calibre, que implicaria doblar el pressupost, que actualment ja supera els 50.000 euros, i sobrepassa per molt el miler de participants.

La Marxa Beret tornarà a ser la temporada que ve Campionat d’Espanya de llarga distància i esprint

“Hi ha molta incertesa del que passarà d’aquí a uns mesos. La nostra intenció és entrar a la Visma, i ells també ens hi han mostrat interès, però s’ha de fer una inversió molt important i hem de tenir garanties que la prova es farà. Tal com està ara la situació ningú pot assegurar que al febrer recuperarem la normalitat, així que el més assenyat és ajornar-ho un any i treballar per entrar a la Visma el 2022”, va apuntar el màxim responsable de la Marxa, Marc Puig.

La Visma Ski Classics és un circuit de llarga distància que inclou proves d’entre quaranta i noranta quilòmetres en tècnica clàssica que tenen lloc principalment a Europa, majoritàriament en països nòrdics com Suècia i Noruega, encara que també té carreres a la Xina, Rússia i els Estats Units.

Entre les proves més emblemàtiques, destaca la mítica Marcialonga italiana. En cas que entri al calendari de la Visma, la Marxa Beret s’inclouria a la modalitat de The Challengers, que són proves més populars però que permeten als esquiadors professionals sumar punts per al rànquing mundial. Per la seua banda, l’edició de l’any que ve de la Marxa Beret, prevista per als pròxims dies 6 i 7 de febrer, tornarà a estar inclosa al calendari de proves internacionals i serà puntuable per al Campionat d’Espanya d’esprint i llarga distància, que ho ha estat en les últimes temporades.

Aquest dissabte se celebrarà la carrera contra el crono i diumenge, la prova de 42 quilòmetres serà valedora per a l’Estatal de llarga distància.

tracking