Triomf contra tot

El Barça segueix invicte al guanyar a Balaídos, on no ho feia des de 6 anys enrere, amb un Ansu de nou estel·lar que va tornar a marcar || Els de Koeman van patir l'expulsió de Lenglet al tall del descans, en una acció que l'àrbitre no va voler revisar al VAR

Ansu Fati, en l’acció del 0-1 en la qual va marcar xutant amb l’exterior de la bota.EFE

El FC Barcelona va aconseguir ahir a la nit la segona victòria de la temporada en la visita a Balaídos (0-3) i va acabar amb la maledicció de l’estadi gallec, on no guanyava des de feia sis temporades, gràcies als gols d’Ansu Fati, una altra vegada estel·lar, Sergi Roberto i Olaza, en pròpia meta, en una acció elèctrica de Leo Messi, malgrat que els culers haguessin de sobreposar-se a l’expulsió de Clément Lenglet abans del descans. El col·legiat madrileny Del Cerro Grande va tornar a ser protagonista en un partit del Barça, en aquesta ocasió per una molt discutida expulsió de Lenglet. El central va veure dos targetes grogues, la segona molt protestada pels blaugranes, i va ser expulsat en el minut 43 de la primera part. El col·legiat no va necessitar revisar la jugada en el VAR per prendre la decisió, al contrari del que ocorre en els partits del Reial Madrid. Una amonestació sens dubte molt rigorosa, per una jugada en la qual el francès va posar la mà al coll de Denis Suárez amb la intenció de bloquejar-lo, però sense cap indici de violència. El Barça va jugar encara millor amb un home menys, cosa que diu molt de les ganes de la plantilla aquesta temporada.

L’equip de Koeman està ben greixat malgrat portar menys d’un mes de preparació. Sis de sis punts, set gols a favor i cap en contra en dos jornades. Ahir, davant d’un Celta enganxós i incòmode per les bandes, el Barça va saber estar a l’altura i va tancar qualsevol possibilitat de rèplica en un conjunt gallec que continua depenent en excés del seu capità Iago Aspas. El duel es va resoldre al començament de cada part.

L’argentí va posar les genialitats i va celebrar el gol en què va intervenir amb gran entusiasme

A la primera, després d’algunes internades d’Emre Mor, mesurant-se els dos equips, els blaugranes van colpejar amb un gol d’Ansu Fati als 11 minuts en una jugada que va iniciar Coutinho. El jove davanter culer, a 30 dies per ser major d’edat, va ficar l’exterior del peu i va batre Villar amb mestria. Es tracta del seu tercer gol en dos partits aquesta temporada.

El Celta va créixer amb la diana del jove ariet del Barça i va fer un pas endavant, tant en la pressió com en la construcció més vertical amb la presència dels joves Fontán –que va haver de retirar-se lesionat a la mitja hora– i Gabri Veiga, un altre dels destacats per la seua barra i capacitat de sobrepassar els rivals. Els gallecs van començar a rondar la porteria de Neto.

Aspas va gaudir de la millor ocasió, fins i tot va trasbalsar un Piqué que anava a ser expulsat, però el jutge de línia va invalidar la jugada i va deixar el partit com estava. Tot va transcórrer molt ràpid. El Celta va aprofundir bé, trobant un espai per on enviar una passada perfecta que superava la línia de pressió blaugrana i deixava Denis Suárez en una posició molt favorable per plantar-se sol davant de Neto. Piqué va reaccionar ràpid i no va tenir cap altra opció que cometre falta sobre el seu excompany, però el col·legiat no va tenir inconvenient a rectificar.

La primera reacció de Del Cerro Grande va ser mostrar-li la targeta roja. La jugada va arribar cinc minuts abans de l’expulsió de Lenglet per doble groga. La segona va ser per impactar amb el braç a la cara de Denis Suárez. Koeman va treure Griezmann i va ficar Araujo, que debutava, per recompondre el seu esquema.

En el segon acte, quan el Celta havia de continuar portant la iniciativa, el Barça va trepitjar l’accelerador fins al fons gràcies a una genialitat del seu capità. Messi va encarar dos defenses, va enfilar l’àrea i quan va treure una centrada enverinada va aparèixer Olaza per posar-se el cuir a la seua pròpia porteria. El 10 ho va celebrar com acostumava abans del burofax i de les seues ganes per sortir corrents aquest estiu passat.

És més, el de Rosario podria haver aconseguit el tercer si un nou gol, després d’un rebuig de Coutinho que va tocar al pal, no hagués estat en un mil·limètric fora de joc. El Barça s’agradava i el Celta patia a l’espera d’algun canvi que refresqués l’ideari dels celestes. Òscar García va trobar la tecla, però ja va ser tard.

Nolito, Santi Mina i Fran Beltrán van donar un altre aire a un Celta que va començar a provar Neto amb més assiduïtat. Els d’Òscar van llançar al travesser en un tret d’Olaza que hauria canviat del tot el decorat del partit, però el marcador no es tornaria a moure fins al temps de prolongació.

El Barça va aguantar bé el seu rival i la interminable pluja que va acompanyar durant tot el partit per continuar enfortint el projecte de l’era Koeman, i fins i tot va tancar la victòria amb un xut de Sergi Roberto, que va afusellar dins de l’àrea amb tot decidit. La jugada la va començar, una altra vegada, un tal Leo Messi.

“Al descans hem parlat del sistema del 4-4-1 i els jugadors han fet un gran treball”, va destacar.

Sobre el sorteig de la Lliga de Campions, el tècnic blaugrana va dir que “podem estar contents. Juventus i Barça són els dos millors equips del grup però s’haurà de demostrar al camp”.

Koeman: “L’equip està millor del que la gent podia pensar” El tècnic del Barça, Ronald Koeman, va manifestar després del partit que “l’equip està millor del que la gent podia arribar a pensar. Estem creixent i encara falten coses, però estic molt content amb el rendiment de l’equip. Estic orgullós del partit de l’equip i per com hem treballat amb un menys”.