La Lliga se li

El Força Lleida encadena el vuitè any sense guanyar el títol || Força la pròrroga gràcies a un parcial de 20-4 al final del quart període, però no pot contra el Girona a Balaguer

Vinicius Toledo intenta llançar cistella davant de la defensa de Logan, que el va superar clarament.JAVI ENJUANES

El Força Lleida va allargar el malefici que el persegueix a la Lliga Catalana, que des que la va guanyar el 2012, l’any del seu debut, mai més ha pogut emportar-se el trofeu a les seues vitrines. Ahir, per vuitè any consecutiu, se’n va anar sense res, encara que aquesta vegada va caure a la final després d’una pròrroga que va forçar de manera èpica, al completar un parcial de 20-4 al final del quart període. Al temps extra van fallar les forces i es va acabar imposant l’experiència i qualitat d’un Girona liderat per l’incombustible Albert Sàbat, declarat l’MVP de la final (79-87). El partit, disputat a Balaguer, va començar bé per a l’ICG Força Lleida, amb un triple de Mirza Bulic a la primera jugada, que no feia presagiar el que després succeiria. I és que el quadre de Gustavo Aranzana va patir de tir exterior. Dos punts va ser el bagatge dels jugadors de perímetre al primer quart i de deu al descans, amb Feliu, Chapela i Sierra inèdits. L’ICG va sobreviure gràcies a les individualitats, sobretot de Bulic, contra un Girona més compacte, que superat l’equador del primer acte ja doblava el rival (7-14).

La situació va empitjorar al segon. Les pèrdues i el baix percentatge en el tir van fer que l’equip de Carles Marco assolís els deu punts de renda (21-31), reduïts a nou al descans (24-33). El Força Lleida necessitava un reset, aplicar-se més en defensa i afinar el llançament, però res es va veure sobre el parquet a la tornada dels vestidors i el Girona va campar al seu aire, amb un Sàbat magistral.

L’equip no va amenaçar des del perímetre fins al final, quan van aparèixer Vecvagars i Feliu

Les diferències aviat van ser creixent fins a arribar a disset punts, després d’un triple de Schafetenaar (30-47). Va contestar ràpid Sans amb un altre triple, el segon del partit per als de negre, i el Lleida va semblar reaccionar.

Un 7-0 de parcial va parar la sagnia i va deixar en 11 el desavantatge al final del tercer. Les sensacions, no obstant, no van millorar l’últim període, que va arrancar amb el Girona controlant la situació i el Lleida jugant a batzegades.