El Sedis posa contra les cordes el València, que sentencia amb un parcial de 0-15 en els últims cinc minuts

El Sedis posa contra les cordes el València, que sentencia amb un parcial de 0-15 en els últims cinc minuts || La capitana Bahí, baixa davant d'un dels aspirants al títol

596136_1.jpgAGUSTÍ PEÑA

“En algunes fases de l’encontre hem estat molt millors que el rival, però en els últims minuts la cistella se’ns ha fet petita i elles ens han sentenciat amb 15 punts”, va destacar.

“Potser ens ha faltat una mica de caràcter en aquests minuts”, va afegir l’entrenador lleidatà. A més, Canut va assenyalar que “esperem recuperar Bahí en les pròximes dates per poder tenir més profunditat i una major rotació per a l’equip”.

El partit es va jugar a porta tancada com a mesura de seguretat per l’augment de casos de coronavirus

?

la seu d’urgell

El Cadí va tenir ahir contra les cordes el potent València, que va acabar sentenciant en els últims cinc minuts amb un parcial de 0-15 (67-77). La diferència final de 10 punts no va reflectir l’esforç que va fer el conjunt de l’Alt Urgell, que no va poder comptar amb la capitana Bahí i que va estar més a prop del que sembla de donar una de les sorpreses de l’any. La qualitat de jugadores com Allen, amb quatre triples a l’últim quart, va acabar decantant el duel per a les valencianes, obligades a bregar al màxim per sumar la victòria en un Palau sense públic com a mesura de seguretat.

Ritme altíssim el que va tenir el primer quart, amb un primer avantatge lleidatà (7-2), que aviat va anul·lar el València. Bernat Canut va aprofitar la igualtat al marcador per a la primera rotació, però la segona unitat va sortir adormida de la banqueta i el conjunt de Rubén Burgos no va perdonar. Parcial d’1-12 en els últims 5 minuts del quart i un 12-23 que feia preveure un matx plàcid per a les visitants. Canut va advertir les seues jugadores que necessitaven concentració en tot moment.

El Cadí va sortir més intens en l’inici del segon quart i el primer temps mort de les valencianes va arribar amb el 22-27. Un triple de Juskaite va obtenir la resposta de Pujol i Dornstauder va posar les lleidatanes a només dos punts de les visitants, abans que Allen comencés a mostrar el seu excel·lent moment des de la línia exterior. Canut va aturar el partit amb el 28-33 a falta de 4:10 per al descans. El principal problema és que les seues jugadores no estaven sent intenses en defensa i només portaven dos faltes en tot el partit. Raventós va mantenir el Cadí en la lluita, mentre la qualitat de Casas sortia a col·lació. Un triple de Gulich va posar el València amb un avantatge de 9 punts, abans que Raventós tanqués el primer temps amb un 2+1 (36-42).

El València va tornar a assolir una màxima diferència d’11 punts arran d’una cistella de Gil (38-49), però va aparèixer la fins llavors desapareguda Williams amb el seu primer i únic triple. La nord-americana va obrir un parcial de 9-0 amb el qual el Cadí tornava a lluitar pel triomf i poc després Mestres empatava el xoc (51-51). Nou temps del València per a un 2+1 de Trahan-Davis i resposta de Mestres amb la mateixa acció per tancar el tercer quart amb empat al marcador (54-54).

Allen va començar a mostrar la seua capacitat de decantar un partit amb dos triples, als quals el Cadí va respondre amb la valentia en les penetracions de Pujol. Una de les seues cistelles va posar davant les lleidatanes per primera vegada en molts minuts (62-60) i l’entrenador visitant va haver de tornar a aturar el matx. Williams va establir la màxima diferència a favor del Cadí a poc més de cinc minuts per al final i tancant un parcial d’11-2 (67-62). Les lleidatanes van començar a confiar a donar una de les sorpreses de la temporada i després de remuntar un desavantatge de 12 punts. Tanmateix, el Sedis es va quedar sec. Canut, que ho va veure venir, va aturar el duel després de quatre punts seguits de Casas i Gulich per al 67-66 a falta de 4:30. Un tir lliure de Gulich va donar pas a l’exhibició d’Allen, amb dos triples consecutius que tancaven un parcial de 0-11 per a les valencianes. El 67-73 a falta d’1:38 deixava poc marge d’error per a les lleidatanes, a qui el cansament va començar a pesar. Noves pèrdues de pilota, imprecisions en atac i un València que no va perdonar, amb quatre punts més d’Allen i Ouviña per tancar un parcial de 0-15. El Cadí va acabar perdent per deu punts, un marge massa ampli per al que va demostrar sobre la pista.

Canut: “Estem tristos perquè hem tingut una gran oportunitat” Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va assenyalar després del partit que l’equip estava “trist, perquè hem perdut una gran oportunitat de guanyar un rival com el València. Tanmateix, crec que hem fet un partit molt seriós i hem estat capaços de dominar el rebot defensiu, que era una de les claus del matx”.