El Barça s'estrena a la Champions amb un còmode triomf amb el modest Ferencváros després de la derrota a Getafe i abans del clàssic de dissabte

El Barça s'estrena a la Champions amb un còmode triomf amb el modest Ferencváros després de la derrota a Getafe i abans del clàssic de dissabte || La nota negativa va ser l'expulsió absurda de Piqué, que serà baixa a Torí amb la Juventus, quan l'equip anava 3-0

Ansu Fati xoca amb un defensa del Ferencváros.

Ansu Fati xoca amb un defensa del Ferencváros.EFE

El FC Barcelona va arrancar la Lliga de Campions 2020-21 amb una còmoda victòria (5-1) davant del Ferencváros hongarès, un equip feble que feia vint-i-cinc anys que no jugava la Champions, gràcies als gols de Leo Messi, Ansu Fati, Philippe Coutinho, Pedri i Dembélé, que proporcionen tranquil·litat als blaugranes abans del clàssic després de l’irregular començament en Lliga que ha posat en dubte el projecte Koeman.

El conjunt barcelonista va saber patir i va saber gaudir quan va ser protagonista. No va ser un partit per tirar coets, malgrat el que digui el marcador, però sí que va ser una victòria treballada i amb espurnejos molt positius per a un Barça que va deixar resolt l’envit al límit del descans. Messi i Ansu Fati, el nou tàndem ofensiu, van posar la seua firma en els dos primers gols, tots dos amb rècord.

Messi és el primer jugador a marcar en setze Champions seguides i Ansu Fati, el golejador més jove

Messi va obrir el compte des dels onze metres (sis dels seus últims onze gols han estat de pena màxima) després d’una jugada que no va deixar dubtes. El de Rosario va ser abatut a l’àrea i el saguer hongarès ni va protestar l’acció. El mateix Messi es va encarregar de marcar l’1-0 i convertir-se en el primer jugador de la història que anota en setze edicions consecutives de la Lliga de Campions.

El gol va arribar després d’un ensurt del Ferencváros, tot just cinc minuts abans, amb un xut d’Isael Barbosa que es va estavellar al pal. L’equip dirigit per Serhí Rebrov, exmític jugador del Dinamo de Kíev, no va tenir por del rival i va apostar per pressionar al camp contrari. La resposta del Barça va ser fer mal als espais amb la velocitat de Fati i va acabar donant resultat. L’internacional espanyol, que es va avenir molt amb Trincao, un altre dels més destacats a la primera part, va posar la cirereta al seu bon partit amb una rematada inversemblant que va suposar el 2-0. Ansu Fati va marcar amb la canyella, fregant sense voler una pilota de De Jong que va ser pura fantasia.

El segon gol va deixar el duel més que decidit malgrat que el Barça es quedés amb deu a la segona meitat. Fati, de passada, es va convertir en el jugador més jove a marcar a la Champions League.

Abans que arribés la targeta roja a Gerard Piqué, justa al travar Boli en un mà a mà amb Neto, el Barça va ampliar la renda amb un tret ajustat de Coutinho. El brasiler va rebre un cop de taló d’Ansu Fati i no va fallar en el llançament. El 3-0 va arribar deu minuts abans que els pupils de Koeman es quedessin amb un menys. Piqué marxava expulsat amb roja directa i amb cara de pocs amics, conscient que la seua absurda acció amb 3-0 en el marcador el farà perdre’s el pròxim xoc de Champions a Torí.

El Ferencváros va aprofitar el penal en botes de Kharatin. El campió hongarès, amb un jugador més, va dominar el Barça en aquesta última fase. Mak hauria pogut fer el segon, però es va trobar la manyopla de Neto i els blaugranes van sentenciar a la contra en els últims minuts.

Lluny d’ensorrar-se i augmentar els seus dubtes, Koeman va ficar Busquets per assegurar el centre del camp i també Pedri i Dembélé per guanyar frescor als metres finals.

El tècnic neerlandès ho va aconseguir, sobretot perquè jugaven amb deu i podia haver-se complicat el partit. El francès, que va deixar sense minuts el seu compatriota Griezmann, va acabar sent la referència a la banda dreta.

Va assistir Pedri al 4-1, que va marcar en el seu debut a Europa, i va posar el definitiu 5-1 amb un bon xut quan el temps arribava a la fi. La producció del gal no va poder ser millor per a un Barça que comença amb força la Champions i de passada recobra confiança de cara al clàssic després de perdre a Getafe.