Massa rival per al Sedis

El Sedis planta cara al líder Avenida durant la primera meitat, però acaba cedint per 20 punts de marge || Les locals van trencar el partit a l'inici del tercer quart

Ariadna Pujol defensa un llançament de Marica Gajic.

Ariadna Pujol defensa un llançament de Marica Gajic.ÁREA 11

El Cadí va encaixar ahir la quarta derrota de la temporada, al perdre a la pista d’un líder Avenida que va acabar imposant la lògica (70-50). Tanmateix, el conjunt de l’Alt Urgell va jugar un bon partit, especialment durant la primera meitat, en què va tenir lligat de mans un dels millors equips d’Europa. Les salamanquines, amb una intensa defensa, van trencar el partit a l’inici del tercer quart i el Sedis ja no va tenir opció de reaccionar. Va sortir molt nerviós i imprecís el Cadí, que va encaixar un parcial de sortida de 9-0. La primera cistella, de Dornstauder, no va arribar fins passats els 4 minuts i el tècnic Bernat Canut no va tardar a moure la banqueta. El Sedis necessitava córrer, ja que en estàtic era impossible superar la defensa local. Amb l’entrada de la segona unitat van reaccionar les lleidatanes i van obligar el tècnic local a demanar el primer temps mort després d’un parcial de 0-10 (11-12). Bronca tremenda de Roberto Íñiguez a les seues jugadores, que van veure com Pujol i Mestres continuaven castigant el seu cèrcol. Gajic, sobre la botzina, va deixar el sorprenent 15-16 al final del primer quart. El Sedis el va brodar a l’inici del segon parcial, amb Geldof molt activa i Williams establint el 15-21 després d’un triple. Però al Perfumerías Avenida no se li pot donar ni un respir, que és el que va necessitar per corregir la mala sortida i empatar el duel. Nou triple de Pujol i un altre més de Peña, que van mantenir el Cadí al davant, mentre les salamanquines confiaven en la qualitat individual de la seua plantilla. Hof i Lou Samuelson van donar mostres del seu caixet i una cistella de la nord-americana va servir perquè les locals es posessin al davant, un avantatge que ja no deixarien. Després del 32-31, Canut va demanar temps, a falta d’1:33. Els àrbitres van posar de la seua part amb una antiesportiva de Geldof i Hayes va tancar la primera meitat deixant un lleuger avantatge per a les locals de 5 punts (38-33). El Cadí necessitava continuar amb el joc fluid del final del primer quart, però el cansament començava a acumular-se i Canut no podia comptar ahir amb la lesionada Bahí. L’inici del tercer quart va ser determinant, ja que l’Avenida va assecar per complet les lleidatanes. El tècnic lleidatà va haver d’aturar el partit quan no havien passat ni 4 minuts perquè el Cadí seguia sense anotar (46-33). Karlie Samuelson va posar les salamanquines amb 15 punts d’avantatge i semblava que el duel quedava sentenciat. Amb tot, al Sedis encara li quedaven forces per lluitar. Etxarri va posar fi a la sequera i va tornar a aparèixer Geldof sota els cèrcols, que va fer mal a les jugadores grans de l’Avenida. Gràcies a l’aportació de la pivot belga, el Cadí va firmar un parcial de 0-7 i la diferència va baixar fins als 9 punts (50-42), marge que es va mantenir abans d’entrar als últims 10 minuts. Però va tornar a passar. Més de tres minuts sense anotar perquè l’Avenida se situés 13 punts amunt (56-43). Tot i que Bernat Canut va parar el duel, les locals van acabar rubricant el triomf amb dos triples de Leonor Rodríguez que van suposar una màxima diferència de 21 punts (64-43). Nou temps de Canut a falta de 5:09 per al final del partit, ja que el Cadí seguia sense anotar en aquest últim parcial. Jespersen va ser l’encarregada de fer els dos primers punts a falta de 3:35, però l’encontre ja estava decidit a favor de les locals. Al final van ser 20 punts de desavantatge, que no van acabar de reflectir l’esforç de les lleidatanes a la primera meitat, quan van tenir contra les cordes un Perfumerías Avenida que va acabar imposant la seua qualitat.

Canut: “El nostre repte era plantar cara i crec que ho hem aconseguit”

El tècnic Bernat Canut va assenyalar després del partit que estava satisfet amb la tasca de les jugadores, ja que “el nostre pla de partit i nostre repte era poder plantar cara i crec que ho hem aconseguit. Al final s’ha imposat la seua qualitat, com era d’esperar. Crec que hem sortit molt espantades al partit, una cosa normal quan jugues a Salamanca. Després al tercer quart ens han deixat sense anotar molt temps. Tanmateix, crec que hem fet un bon partit, tenint en compte la qualitat del rival”.

L’entrenador lleidatà va afegir que “l’important és continuar competint, sigui qui sigui el rival. Ara venim de dos derrotes davant de dos equips forts, però no podem deixar de pensar en nosaltres i ser al més competitives possible en tot moment”.