SEGRE

UNIVERSITATS PROJECTES

Ajuda europea a Inefc Lleida

Finança amb 382.000 € un projecte per a la inclusió social de la discapacitat intel·lectual i l'equitat de gènere || A través de jocs tradicionals amb set països

El doctor Pere Lavega presideix l’Associació Internacional de Jocs i Esports Tradicionals.

El doctor Pere Lavega presideix l’Associació Internacional de Jocs i Esports Tradicionals.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un projecte de l’Inefc Lleida que busca la inclusió social de persones discapacitades intel·lectuals i l’equitat de gènere a través dels jocs i esports tradicionals, impulsat pel doctor Pere Lavega, rebrà una ajuda de 382.536 euros de la Comissió Europea en el marc del programa Erasmus+ Sport 2020.

El projecte del doctor Lavega, denominat Opportunity, és una iniciativa de nou organitzacions representatives de diferents sectors (esport, cultura i educació) orientada a fomentar la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual i l’equitat de gènere en l’activitat física a través de jocs i esports tradicionals. Aquest pla té una durada de trenta-sis mesos (gener del 2021-desembre del 2023) i pel que fa al curs durarà entre 60 i 70 hores, serà gratuït i podrà seguir-se online impartit des de l’Inefc Lleida.

El programa compta amb el suport de trenta-nou organitzacions com a membres associats, entre les quals la Unesco i l’Associació Internacional de Jocs i Esports Tradicionals (ITSGA), de la qual és president Pere Lavega. Els països d’Europa participants seran Espanya, Portugal, Itàlia, França, Croàcia, Polònia i Tunísia, i el curs s’impartirà en les llengües d’aquests països, a més de l’anglès. A Catalunya, el curs serà reconegut per Educació com a mèrits curriculars docents.

Lavega va explicar a aquest diari que “el curs es podrà aplicar en contextos d’educació formal i no formal. Per a professors d’educació física o mestres, entrenadors, monitors, treballadors socials, etc. A més, el projecte dissenyarà i aplicarà una aplicació. Amb tot això es pretén afavorir el treball en xarxa i l’aprenentatge cooperatiu”.

El doctor Xavier Peirau, únic candidat a dirigir el centre

El doctor Xavier Peirau Terés lidera l’única candidatura que s’ha presentat a les eleccions de l’Inefc Lleida que tindran lloc dijous que ve, dia 29.

Alfredo Joven, que va prorrogar en dos anys el seu anterior mandat al no presentar- s’hi candidats. A l’equip de Peirau figuren els doctors Antoni Planas com a subdirector acadèmic; Estela Inés Farías com a subdirectora d’investigació, i Sebastià Mas com a subdirector de suport i innovació. 

tracking