SEGRE

El Lleida, a la 'nova' Lliga

Set mesos i setze dies després de disputar l’últim partit, torna demà a la competició al camp de l’Hospitalet

Jugadors i cos tècnic del Lleida que aquesta temporada lluitaran, una vegada més, per guanyar-se una plaça a la Segona divisió A.

El Lleida, a la 'nova' LligaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida tornarà a jugar demà un partit de Lliga, set mesos i setze dies després d’haver jugat per última vegada un partit oficial. Serà a l’Estadi Municipal de Futbol de l’Hospitalet en partit corresponent a la segona jornada de Lliga, ja que el Lleida ha quedat enquadrat en un grup d’onze equips, per la qual cosa en cada jornada descansa un i al Lleida li va tocar el cap de setmana passat.

L’últim partit el va jugar al Camp d’Esports el 8 de març, pocs dies abans que el món deixés de ser tal com el coneixíem i la pandèmia ho canviés tot, també les competicions esportives, que es van suspendre pocs dies més tard. Aquell dia va vèncer contra el Vila-real B per 3-0, la qual cosa el deixava prop d’una zona de playoff de la qual va quedar fora al suspendre’s la Lliga. Demà visitarà l’Hospitalet, en una Lliga sense marge d’error, ja que ha de quedar entre els tres primers per seguir una llarga carrera cap a l’ascens a Segona A (vegeu el desglossament), o entre els set primers per almenys lluitar per una plaça a la nova Segona B Pro que arrancarà la temporada que ve. Quedar el setè –el vuitè als grups d’onze– o per sota d’aquest lloc condemna a lluitar per evitar el descens. De tota manera, no ser a la nova Segona B Pro és, de facto, un descens, perquè la pròxima temporada la Segona B ja no serà la tercera categoria estatal, sinó la quarta. Una vegada suspesa la passada Lliga, el Lleida va ser un dels clubs més bel·ligerants contra la decisió que va prendre l’RFEF, que va anul·lar descensos i va permetre un play-off exprés del qual el Lleida va quedar fora. De res van servir recursos i denúncies a la justícia civil. El Lleida segueix a Segona B i ha de lluitar de nou per l’objectiu de sempre: plantar-se al futbol professional. Dirigint l’equip tornarà a estar, complint la segona temporada, Manuel Jesús Casas Molo, que compta amb un equip en el qual segueixen molts pesos pesants de la passada plantilla i reforçat amb tretze fitxatges, encara que alguns jugaran amb el Lleida B o el Vilafranca, club de Tercera filial blava aquesta temporada o cedits.

Els fitxatges són Robert Costa (At. Llevant), Abdoulaye Fall (Penya Deportiva), Alejandro Chavero (UCAM Múrcia), Yasser El-Arbaoui (Poliesportiu Almeria), Michele Diana (Melilla), Quim Araujo (Cartagena), Álvaro González (Ebro), Abraham Minero (Racing), Nico Van Rijn (Damm), Adrià Pladevall (Damm), Joan Rusiñol (Binèfar), Modest Notario (Figueres) i Alex Mejía (Girona). Segueixen de l’any passat Pau Torres, Víctor Vidal, Matej Simic, Liu Yang, Joanet, Eneko –aquests tres amb dorsal del primer equip aquesta temporada–, Alpha, Toni Vicente, Raúl González, José Ruiz, Cano, César Soriano, Marc Martínez i Abel Molinero

Una campanya en la qual per pujar a Segona s’han de superar tres fases

A la nova Segona B dels 102 equips, repartits en 5 grups, dividits al seu torn en vuit subgrups de 10 equips i dos d’11, per pujar a Segona A s’han de superar tres fases, la regular, la d’ascens i el play-off. A la regular, de vint partits en el cas del Lleida, els tres primers, al costat dels tres de l’altre subgrup, passen a la següent ronda. De cadascun d’aquests grups, els tres primers més el millor quart (16 en total) jugaran pel play-off d’ascens. Quatre pujaran a Segona A. La resta formaran la nova Segona B Pro. Del quart al sisè de cada subgrup lluitaran per 10 places per a la Segona B i del setè cap avall, per no baixar.

tracking