ELS DETALLS

El Força Lleida se sobreposa a les baixes d'última hora i tomba el Granada per sumar la primera victòria

El Força Lleida se sobreposa a les baixes d'última hora de Vecvagars i Feliu i tomba el Granada per sumar la primera victòria || Polanco, amb 23 punts, va liderar l'atac

Michael Buchanan, defensat per Iriarte, va mostrar amb més regularitat el seu potencial sota cèrcol.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida ja sap el que és guanyar aquesta temporada. Ho va fer patint gairebé fins a l’últim segon (83-79), però va acabar tombant un dels favorits, un Granada que arribava invicte i que es va trobar amb un rival molt seriós i que va fer oblidar la desfeta de l’altre dia a Alacant. Sobris en defensa, tret de l’inici, i precisos en atac, la seua assignatura pendent, els de Gustavo Aranzana es van sobreposar a les baixes d’última hora de Vecvagars, per lesió, i Feliu, per qüestions personals, i van sumar un triomf de molt de valor.

L’inici de partit de l’ICG no va ser bo a la seua cistella. La zona lleidatana era un passadís per a les penetracions dels granadins, que van firmar les cinc primeres cistelles de la mateixa manera, les tres primeres safates de Lluís Costa i les altres dos de Murphy a cèrcol passat. Aquest parcial de 2-10 va permetre al Granada capgirar el 5-0 inicial dels de negre, que sort van tenir de l’efectivitat d’Eddy Polanco. El dominicà va fer un pas al capdavant i va exhibir el seu privilegiat canell. Els seus tretze punts en aquest primer quart, amb tres triples, van evitar no només l’enlairament dels nassarites sinó també que el seu equip arribés a manar per una màxima renda de vuit punts (22-14), reduïda al final a cinc (24-19) després del triple gairebé sobre la botzina de Bropleh.

El Força Lleida havia millorat, i molt, la seua efectivitat en el tir respecte als dos anteriors partits i la concentració era màxima, com ho demostra que no va perdre ni una sola pilota en aquest període i dos fins al descans. El segon quart ja va ser una muntanya russa. Tampoc no van entrar bé els lleidatans i Aranzana, després d’una mala sacada de banda, va tornar a ficar Polanco, que només va descansar dos minuts en tota la primera meitat i sis en tot el partit. L’ICG va recuperar aviat els set punts d’avantatge (28-21), però un parcial de 0-8, amb dos triples consecutius de Bortolussi i Bropleh, van obligar el tècnic val·lisoletà a parar el partit (28-29). Les instruccions no van fer efecte perquè els granadins encara van rebaixar més el desavantatge fins a invertir el marcador (32-33).

Va ser l’última vegada que els andalusos manarien en l’electrònic. Va tornar a aparèixer Polanco, es va sumar Chapela des dels 6,75 i Buchanan va començar a fer mal a la pintura, tot per donar cinc punts de renda a l’ICG al descans (45-39). Un parcial de 6-0 a la tornada dels vestidors va establir una altra màxima renda, ara de 12 gols (51-39), cosa que va obligar el tècnic rival a parar el duel. Va reaccionar el Granada amb un parcial de 0-7 (53-48), però dos cistelles seguides de Bulic, ahir molt millorat, i dos triples de Polanco –ja portava 5 de 6 intents– van tornar la renda per sobre dels deu punts, reduïda a nou al final del període (67-58).

Però estava clar que no seria gens fàcil, i això que l’ICG es va posar tretze a dalt en el minut 33 (74-61) després de set punts seguits de Sierra, que contrarestava el triple de Costa. Però allà es va aturar la producció de l’ICG Lleida, que va entrar en pànic, i més després que el Granada se situés a només dos punts (77-75) arran d’un demolidor parcial de 3-14, amb 1:14 minuts encara per jugar-se. Una cistella de Buchanan amb assistència de Sierra va donar aire als d’Aranzana, que van certificar la seua primera victòria amb dos tirs lliures de l’aler madrileny, ahir determinant.