SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

La crono d'Ézaro i La Covatilla seran jutges aquesta última setmana

Els ciclistes passen els tests a la Corunya

Rui Oliveira, de l’UAE, durant la jornada de descans a la Corunya.

Rui Oliveira, de l’UAE, durant la jornada de descans a la Corunya.LA VUELTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vuelta obre l’última setmana de competició amb una general provisional oberta i tot per decidir, sent la contrarellotge individual amb la pujada final al Mirador d’Ézaro i l’etapa de La Covatilla els jutges que diran qui vestirà de roig a Madrid. Després del segon dia de descans a la Corunya, els aspirants al mallot roig es veuran avui les cares en la contrarellotge amb final al Mirador de l’Ézaro, una dura pujada d’1,8 quilòmetres al 14,8 per cent de mitjana. Aquesta tretzena etapa, de lluita individual contra el rellotge, s’eleva als 33,7 quilòmetres i és bàsicament plana. Però aquesta pujada a Ézaro, amb murs de gairebé el 29 per cent de pendent, equilibrarà la lluita entre els contrarellotgistes més purs i els escaladors.

Aquesta jornada pot fer una tria abans de la dissetena i penúltima etapa de dissabte que partirà de Sequeros i arribarà a l’alt de La Covatilla després de 178,2 quilòmetres. Serà un terreny sinuós, una mica trencacames, amb un Primera Categoria com el port del Portillo de las Batuecas al quilòmetre 49. Quatre ports més, tres de Tercera i un de Segona Categoria, precediran la pujada final a La Covatilla.

Els participants afronten avui una exigent etapa amb una ascensió final d’1,8 quilòmetres al 14,8%

Hi arribaran amb fatiga, encara que en funció del ritme del grup de favorits, i afrontaran unes rampes màximes del 12 per cent en una ascensió d’11,4 quilòmetres el 7,1 de pendent mitjà. Poca duresa, però última oportunitat de canviar les coses. Diumenge tindrà lloc el passeig triomfal cap a Madrid, sortint des de l’Hipòdrom de La Zarzuela, en 124,2 quilòmetres d’etapa plana amb una última oportunitat per als velocistes.

Els ciclistes i auxiliars de la Vuelta van passar ahir els tests de coronavirus a la Corunya i avui es coneixeran els resultats.

tracking