SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ

L'AEM diu que sense ingressos només aguantarà dos mesos

L'equip necessita 22.000 € al mes i el president lamenta que no entren diners

Les jugadores de l’AEM, diumenge passat a Bilbao.

Les jugadores de l’AEM, diumenge passat a Bilbao.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Tenim les mateixes despeses, però no entra ni un euro. En aquesta situació només podem aguantar fins a finals d’any i si no canvien les coses, el 2021 serà moltíssim més complicat”, admet Carlos Sisteré, president de l’AEM, club que competeix per segona temporada a la Segona divisió femenina de futbol. Es tracta d’una categoria d’elit, amb tracte de competició professional, per la qual cosa les jugadores sí que poden entrenar-se i jugar, però el club té el mateix problema que altres: la falta d’ingressos per la pandèmia. Cada mes l’equip necessita uns 22.000 euros per assumir les despeses, afegeix el president.

“Al club no entren diners, però hem de pagar autocars, hotels, tres pisos de lloguer i les set jugadores professionals que tenim aquesta temporada. Estem preocupats, perquè no hi ha taquilles, a veure on buscaràs publicitat ara i malgrat que tenim partides pendents de cobrar de les institucions, aquestes van al ralentí i és ara quan necessitem l’ajut econòmic, no el juny del 2021. És impossible aguantar tota la temporada en aquestes condicions”, insisteix Sisteré.

La temporada passada l’equip, en el seu debut a l’avantsala de la màxima categoria del futbol femení, va comptar amb un pressupost de prop de 200.000 euros, una quantitat que el club va poder cobrir. Aquesta temporada el pressupost s’ha incrementat fins als gairebé 250.000 euros, ja que l’objectiu de l’equip és portar el nom de Lleida fins a la màxima categoria del futbol femení estatal. “Lògicament estem preocupats, però la situació és la que és i hem d’aguantar com sigui”, explica el president.

El club tenia previst posar aquella temporada entrades a la venda, a 5 euros, però el fet d’haver de jugar a porta tancada també el priva d’aquesta font d’ingressos. L’equip rebrà diumenge el Barça B.

La Generalitat destina 20 milions per a l’esport català El govern de la Generalitat destinarà 20 milions d’euros en ajuts a l’esport català, amb la intenció de pal·liar els efectes de les restriccions provocades per la pandèmia en el teixit esportiu català.

La manera d’accedir a aquests ajuts la detallarà ben aviat la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física. A banda de la forma d’accedir als ajuts, comunicarà els termes i el procediment per sol·licitar-los.

tracking