SEGRE

MOTOR COMPETICIÓ

La Covid posa en perill el motor

Al·luvió de proves autonòmiques suspeses i dificultats per cobrir els pressupostos de les cites estatals || Alguns clubs lleidatans sospesen no demanar curses nacionals el 2021

Bellpuig podria renunciar a l’Estatal de l’any que ve.

Bellpuig podria renunciar a l’Estatal de l’any que ve.JOEL MOLINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport està sent un dels sectors més castigats per la pandèmia de la Covid-19 i en especial l’aficionat, que, amb menys recursos, pateix encara més per dur a terme els seus projectes. El motor és un dels més afectats, ja que sense públic als circuits ni publicitat al no haver-hi televisió pel mig, la principal font d’ingressos es redueix a la meitat, i cobrir els pressupostos de les carreres és tota una odissea per als clubs. És per això que alguns es plantegen no sol·licitar proves d’àmbit estatal per a l’any que ve davant del risc d’haver de suspendre-la o carregar amb un dèficit que deixi l’entitat tocada de mort.

És el cas del Moto Club Segre, el que més proves de motociclisme organitza a la província. La secció de Bellpuig es planteja seriosament no demanar el Campionat d’Espanya de motocròs el 2021, després que aquest any hagués de renunciar-hi. “Si no tenim públic és inviable econòmicament organitzar una prova d’aquest nivell i, tal com està la situació, ningú pot assegurar que l’any que ve estiguem millor. No podem arriscar-nos”, apunta el seu president, Lluís Capdevila.

El Moto Club Segre es planteja seriosament no sol·licitar l’Estatal de motocròs per al 2021

Més contundent es mostra Josep Maria Pascuet, vicepresident de l’MC Segre i responsable de la secció de Ponts, que no descarta prendre’s un any sabàtic si la situació no millora. I és que la pandèmia ha afectat de ple quatre de les proves que s’havien de disputar entre Ponts i la Clua, totes d’àmbit català, que han hagut de suspendre’s i han donat unes pèrdues d’uns 10.000 euros. “Per a l’Endurada que s’havia de disputar el mateix cap de setmana que es va decretar l’estat d’alarma ja ho teníem tot preparat i comprat, igual que per a l’Enduret del 18 d’octubre, quan es van suspendre totes les competicions no professionals a Catalunya. Això ens ha portat unes despeses importants que encara no hem recuperat, i així no podem continuar”, adverteix. Pascuet ho té clar: “No penso demanar cap carrera fins que no hi hagi certa seguretat, i si hem de passar-nos un any en blanc, ho farem.” També es mostra pessimista amb l’ajuda de 20 milions que la Generalitat va anunciar aquesta setmana per a l’esport català. “Els més perjudicats som els amateurs, a veure ara quants d’aquests diners ens arribaran?”, es pregunta.

En l’automobilisme la situació no és gaire millor. L’Escuderia Tàrrega va decidir la setmana passada suspendre el ral·li de Campionat de Catalunya que havia d’organitzar aquest cap de setmana i l’Escuderia de Lleida tira endavant l’Estatal d’autocròs, previst entre els dies 20 i 22 de novembre, fins i tot sabent que tindrà pèrdues. I és el que el club no podrà comptar ni amb els ingressos de taquilla ni del bar, ja que serà a porta tancada, i les inscripcions baixaran la meitat (preveuen uns cinquanta pilots per a una cita que n’acostuma a tenir prop de cent). Tot això representa el 40 per cent d’un pressupost que s’atansa als 50.000 euros. “Haurem d’ajustar-lo, encara que moltes partides, com els drets federatius i tot el que fa referència a seguretat no es poden reduir”, explica el director tècnic, David Domingo, que confia “que les institucions aportin el mateix que fins ara, perquè altrament la situació serà delicada”.

Per això l’escuderia s’ha donat de termini fins a finals del mes de desembre per decidir si sol·licita o no una altra prova de l’Estatal l’any 2021. “Si perdem molts diners aquest any haurem de fer una parada”, adverteix Domingo.

tracking