Final nefast

El Sedis cau després d'un últim quart per oblidar, en què va estar 7 minuts sense fer una cistella || Vencia de 8 punts al tercer període i va acabar encaixant un parcial de 31-9

Laia Raventós llança a cistella malgrat la pressió de Tirera.

Laia Raventós llança a cistella malgrat la pressió de Tirera.ÁREA 11

El Cadí la Seu va encaixar ahir la sisena derrota d’aquesta temporada, al perdre a la pista de l’IDK Gipuzkoa (58-44) en un últim període nefast, en el qual va tardar set minuts a anotar la primera cistella en joc. Va passar de guanyar de vuit punts a acabar perdent per 14 a l’encaixar un parcial demolidor de 31-9. A la primera meitat els dos equips van rivalitzar en errors i el joc es va convertir en un correcarrers, sense que cap dels dos imposés el seu joc i amb errades inversemblants sota les cistella pels dos costats, en especial de la canadenca Dornstauder, que mai va imposar la seua altura. El parcial de 12-12 del primer quart i el 10-13 del segon corroboren clarament que el nivell d’encert dels dos contendents va ser pèssim en una primera meitat horrorosa. El Cadí semblava que començava millor. Un parcial de 0-4 amb dos contraatacs culminats per Raventós i Ariadna Pujol va obligar l’entrenadora local Azu Muguruza a demanar el primer temps mort quan encara no s’havien complert els tres primers minuts. La reacció donostiarra va tardar, però va arribar, i amb un parcial de 8-0 l’IDK va revertir la situació (10-6). Bernat Canut va moure la banqueta i pràcticament va canviar tot el cinc inicial, i va fer debutar aquesta temporada Yurena Díaz, que tornava després d’onze mesos apartada de les pistes per una lesió de genoll. La canària, que tornava precisament amb el rival contra el qual es va lesionar el 30 de novembre de l’any passat, va anotar tot just sortir per trencar la mala ratxa del seu equip, que va aconseguir arribar amb el marcador igualat al final del primer quart (12-12).

Al segon no van millorar les coses per a cap dels dos conjunts, que continuaven entossudits a veure qui encadenava més errors. Les donostiarres ja acumulaven set pèrdues i les urgellenques portaven un 5 de 20 en tirs de dos punts i 0 de 6 en triples, xifres que explicaven perfectament el 15-14 que reflectia el marcador superat l’equador del període. Va ser al tram final que l’encert va aparèixer i un parcial de 7-11 va permetre a les de Bernat Canut arribar al descans amb una renda mínima de tres punts (22-25). La bona dinàmica ofensiva es va mantenir a la tornada dels vestidors. Un triple de Bahí, després d’errar-ne tres a la primera meitat, en va contrarestar un de González tot just començar i el Cadí va viure els millors minuts. Un parcial de 0-5, amb la belga Geldoff com a protagonista, va elevar la màxima renda urgellenca fins als 8 punts (27-35), cosa que va obligar Muguruza a aturar de nou el duel. Aquí va començar el declivi del Cadí. Les instruccions de l’entrenadora local van provcar un efecte immediat i amb un parcial de 8-0, amb dos triples d’Erauncetamurgil i la francesa Cousseins i un robatori de pilota i contraatac d’una altra gala, Delaere, van igualar de nou el partit a 35. Canut va demanar temps per parar la sagnia i ho va aconseguir a mitges, i va tancar el quart amb tres punts avall gràcies a dos tirs lliures de Jespersen (42-39).

La canària va jugar després d’onze mesos lesionada i va aportar fluïdesa en el poc temps que va disputar

Però l’últim període va ser un calvari per al Cadí, que amb prou feines va competir. Els errors es van multiplicar, fruit de la gran defensa donostiarra, i l’encert va caure en picat, tant que les urgellenques van necessitar set minuts per anotar la primera cistella en joc (només havia aconseguit un tir lliure). Va ser de Bahí, però aleshores el partit ja estava més que liquidat (54-42), després d’encaixar un demolidor 31-9 en els últims quinze minuts.

“Hem fallat tirs fàcils a la primera meitat” Bernat Canut es va mostrar ahir resignat després de finalitzar el partit contra l’IDK. “Hem desaprofitat els bons vint primers minuts que hem fet, al fallar tirs molt fàcils sota cistella que ens haurien donat més avantatge en el marcador al descans”, va assenyalar el tècnic, que en aquest sentit va afegir: “Estàvem fent un bon treball al darrere, dominant el rebot i generant bons tirs, igual que al començament de la segona part. Ens hem pogut escapar en el marcador, però a partir d’aquí elles han entrat en una ratxa amb tres o quatre triples consecutius que ens ha afectat moralment i ens ha fet abaixar el rendiment en defensa i, sobretot, la velocitat del joc. Quan ens hem volgut ficar al partit després de la bofetada rebuda ja era massa tard.”