SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Roglic aguanta l'últim atac de Carapaz i és el guanyador virtual

L'eslovè va tenir l'ajuda de l'equip Movistar

Un moment de la disputa de l’etapa d’ahir, la penúltima de la Vuelta.

Un moment de la disputa de l’etapa d’ahir, la penúltima de la Vuelta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) es va convertir en virtual campió de la 75a edició de la Vuelta a Espanya, després de salvar ahir el jersei roig de líder en la penúltima etapa, de 178,2 quilòmetres, disputada entre Sequeros i l’alt de la Covatilla, resistint l’atac de l’equatorià Richard Carapaz. L’etapa la va guanyar el francès David Gaudu (Groupama FDJ), davant de Carapaz (INEOS Grenadiers), amb la inestimable ajuda del Movistar.

A falta d’una mica més de dos quilòmetres de la meta situada al mític port de la serra de Béjar, Carapaz, guanyador del Giro d’Itàlia 2019, va saltar del grup per intentar retallar els 45 segons que el separaven de l’eslovè en la classificació general.

Els fantasmes del Tour, en què Roglic es va acomiadar del groc en una dramàtica crono final en favor de Pogacar, van començar a aflorar. Va ser llavors quan, en una acció polèmica, Marc Soler i Enric Mas, excompanys de Carapaz al Movistar, van estirar Roglic per disminuir el desavantatge. “Tohom busca els seus interessos, no tinc comentaris”, va apuntar l’excorredor de l’esquadra telefònica després de l’etapa. Carapaz va retallar la diferència amb el líder, però no prou com per fer-lo fora del liderat.

Amb això, el líder va retenir el roig i revalidarà avui el seu títol en la ronda espanyola que va aconseguir l’any passat, amb 24 segons d’avantatge sobre Carapaz i 47 sobre el britànic Hugh Carthy (EF Pro Cycling), que completaran el podi a Madrid, on avui finalitzarà l’última etapa de 139,6 quilòmetres que partirà des de l’Hipòdrom de La Zarzuela.

tracking