SEGRE

MUNTANYA OBITUARI

L'excursionisme perd un mestre, Manel Cortés

Manel Cortés, de 85 anys, era expert en diverses disciplines

Manel Cortés va ser sempre un enamorat de la muntanya.

Manel Cortés va ser sempre un enamorat de la muntanya.PEP VICEDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Excursionista de Lleida va perdre divendres de la setmana passada Manel Cortés Ribelles, un dels seus socis més insignes i considerat com un mestre de l’excursionisme, que va morir als 85 anys. Els socis del centre excursionista, que van demanar en vida que fos considerat membre d’honor de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, tenen previst posar el seu nom a les activitats del Camí de Muntanya que desenvolupa l’entitat.

Nascut a Terrassa el 1935, era soci del Centre Excursionista de Lleida des de fa seixanta anys amb el número 54, i va ser reconegut per l’entitat amb la Medalla dels 50 anys de fidelitat el mateix any del Centenari (2006).

El Centre Excursionista de Lleida posarà el seu nom a una de les seues activitats, el Camí de Muntanya

Era conegut com el “mestre” pels seus coneixements en tots els àmbits de la naturalesa (botànica, micologia o astronomia) i va recollir els seus descobriments i investigacions en publicacions en revistes excursionistes. “Era una enciclopèdia errant en diverses disciplines i es fabricava els seus propis telescopis per a la seua afició per l’astronomia”, explica Joan Ramon Segura, expresident del Centre. Alguna de les seues publicacions, com El Montsec i muntanyes veïnes el 1984, van tenir gran acollida per part del món excursionista. Un treball que inclou la cartografia detallada i feta a mà per ell mateix. Va ser també escalador i fundador del grup Secció d’Escalada i Alta muntanya (SEAM) i com a espeleòleg també va fundar el 1956 el Grupo Espeleológico Leridano (Geller), secció d’espeleologia del Centre Excursionista de Lleida, al costat de Ramon Pardell, Alfred Almacelles i Sebastián Teixidó, entre altres. A partir del 1961 va realitzar ascensions i escalades pirinenques. També va obrir nombroses vies d’escalada.

Manel Cortés va ser sempre un enamorat de la muntanya.

Manel Cortés va ser sempre un enamorat de la muntanya.PEP VICEDO

tracking