Àlex, dubte avui per una forta caiguda

Va sortir disparat de la moto i va haver d'anar a l'hospital

El lleidatà va haver d’usar la segona moto després de la caiguda.

El lleidatà va haver d’usar la segona moto després de la caiguda.REPSOL MEDIA

Àlex Márquez va tenir una aparatosa caiguda en el revolt del Circuit Ricardo Tormo de València, just al final de la Q1, que li va impedir lluitar per entrar en la qualificació final. Després de passar per la clínica del circuit, el pilot de Cervera va acudir a un hospital de València per passar una sèrie de controls mèdics i que van confirmar que pateix un edema ossi a l’os gran del canell esquerre, a més de blaus a la zona lumbar. Márquez sortirà en el warm up d’avui i avaluarà el seu estat. En el cas que pugui córrer, Àlex començarà la carrera des de la vintena posició, després d’aconseguir un registre d’1 minut, 32 segons i 205 mil·lèsimes.

El lleidatà va patir un gran high side (sortir per orelles) i va volar per colpejar molt violentament contra l’asfalt. “Sabia que havia d’apretar fins i tot si era una mica arriscat, estava pressionant molt per aconseguir un millor temps de volta i, desafortunadament, he tingut una gran caiguda. M’he donat un fort cop al maluc i a la zona lumbar, al cap d’un minut he pogut recuperar-me i he provat de sortir amb la segona moto però quan l’adrenalina ha desaparegut, estava clar que no podia fer cap altra volta. Ara hem de veure com serà el dolor demà [avui]”, va assenyalar el de Cervera.

El balear haurà de remuntar si vol lluitar per aconseguir avui el títol de forma matemàtica

L’italià Franco Morbidelli es va endur la pole en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, davant de l’australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP20) i del japonès Takaaki Nakagami (Honda RC 213 V), mentre que el líder del Mundial, el balear Joan Mir (Suzuki GSX RR), es va haver de conformar amb la dotzena posició, la qual cosa el farà sortir des de la quarta línia obligat a remuntar si vol sentenciar avui mateix el títol.

En Moto3 també hi podria haver campió, en aquest cas en la figura del gironí Albert Arenas (KTM), que partirà sisè. El millor crono va ser per al sud-africà Darryn Binder (KTM), i en Moto2 va dominar l’italià Stefano Manzi (MV Agusta).