SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Un ex-NCAA al Força Lleida

El club tanca el fitxatge de l'ala-pivot irlandès Jordan Blount, de 23 anys i 2,03, amb un contracte temporal per cobrir les baixes en el joc interior || Destaca per la seua intensitat i poder rebotador

Jordan Blount, en un partit durant la seua etapa a la universitat de Chicago Illinois.

Jordan Blount, en un partit durant la seua etapa a la universitat de Chicago Illinois.UIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Força Lleida ha arribat a un acord amb l’ala-pivot irlandès Jordan Blount Connors, de 23 anys i 2,03 metres d’altura, per incorporar-se a la primera plantilla amb un contracte temporal fins a finals d’any, amb una opció de renovació per part del club si el seu rendiment és satisfactori. Blount es trobava fins fa un parell de setmanes al Navarra de LEB Plata, però després de tres partits, en els quals va fer de mitjana 11 punts i 5 rebots, va acordar amb l’entitat la rescissió de contracte a la recerca d’un equip de més categoria, que finalment ha acabat sent el Força Lleida.

De fet, la secretaria tècnica del club lleidatà ja l’havia temptejat durant l’estiu, encara que finalment es va decidir per Antonio Hester, amb qui s’està negociant la rescissió després de la seua fuga de la setmana passada. Abans de recalar a Navarra, Blount va fer la formació universitària a l’Illinois-Chicago de l’NCAA I, amb la qual la temporada 2018-2019 va firmar una mitjana de 6,2 punts i 4 rebots.

Va jugar tres partits amb l’equip de LEB Plata, en què va fer de mitjana 11 punts, 5 rebots i 2 robatoris

L’ala-pivot natural de Dublín destaca per la seua versatilitat, ja que pot actuar tant en posicions allunyades al cèrcol com a la pintura gràcies a una gran intensitat i potència, que li permeten defensar interiors més alts i corpulents. Els seus punts forts són la defensa i el rebot ofensiu, encara que també té un bon maneig de la pilota i corre bé al contraatac.

Abans de l’etapa universitària, Blount també va passar per la Canarias Basketball Academy (CBA), com el també pivot del Força Lleida Lucas N’Guessan, a qui ve a suplir provisionalment. Durant l’estada a les illes, l’irlandès va brillar en el prestigiós torneig Next Generation disputat a Belgrad l’any 2015, en el qual va rebre el guardó al millor aler de la competició i va ser el màxim rebotador, el tercer jugador més valorat i un dels deu màxims anotadors. Els seus números llavors van ser de 15,8 punts, 10,5 rebots i 20,8 de valoració. També ha estat internacional en totes les categories inferiors de la selecció d’Irlanda fins a arribar al combinat absolut.

El club espera que Blount s’incorpori al més aviat possible a la disciplina de l’equip i pugui ser inscrit per al partit d’aquest divendres que ve a la pista del Castelló.

Jordan Blount, en un partit durant la seua etapa a la universitat de Chicago Illinois.

Jordan Blount, en un partit durant la seua etapa a la universitat de Chicago Illinois.UIC

tracking