SEGRE

FUTBOL LLIGA DE LES NACIONS

A la Final Four amb golejada

Espanya supera de forma brillant Alemanya amb una exhibició de joc ofensiu i lluitarà pel títol || Ferran Torres va marcar tres dels gols de l'equip i Canales i Sergio Ramos es van lesionar

Jugadors de la selecció espanyola celebren un dels gols davant d’un abatut jugador alemany.

Jugadors de la selecció espanyola celebren un dels gols davant d’un abatut jugador alemany.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola de futbol es va classificar amb brillantor per a la Final a Quatre de la Lliga de les Nacions, després de firmar ahir una exhibició de futbol i gols davant d’Alemanya, a la qual va escombrar a La Cartuja de Sevilla amb un contundent 6-0 en el, sens dubte, millor partit de l’era Luis Enrique. En canvi, el 6-0 és la pitjor humiliació que pateix Alemanya des de la fase prèvia del Mundial del 1954, quan va caure per 8-3 davant d’Hongria, que després va vèncer a la final d’aquesta Copa del Món.

Per primera vegada des del març del 2006 –en un amistós davant d’Itàlia–, Alemanya va estar tres gols per sota al finalitzar el primer temps. Espanya necessitava guanyar la tetracampiona del món per treure el bitllet per a l’F4 de l’octubre del 2021 i per fer-ho no només havia de mostrar la seua millor versió, la que no havia aparegut a les dos últimes finestres, sinó també una millora ofensiva. Però va ser capaç de polir-se en les dos facetes, més una bona disciplina defensiva, ni tan sols alterada per la pèrdua de Sergio Ramos poc abans del descans –abans ja havia caigut Canales–, per firmar una actuació de molt mèrit i il·lusionant de cara al futur.

Espanya va deixar una primera meitat per emmarcar amb la qual va aparcar, segurament fins al pròxim duel, el debat sobre l’eficàcia ofensiva. Malgrat començar amb algun dubte, l’equip de Luis Enrique es va animar amb l’1-0 i llavors va acabar escombrant la tetracampiona del món, dèbil al darrere, gràcies a un Morata extramotivat i al punyal que va ser Ferran Torres, autor de tres gols.

Alemanya no va reaccionar tot i jugar amb més agressivitat el segon temps, quan va encaixar tres gols més per arredonir l’històric 6-0.

Jugadors de la selecció espanyola celebren un dels gols davant d’un abatut jugador alemany.

Jugadors de la selecció espanyola celebren un dels gols davant d’un abatut jugador alemany.EFE

tracking