SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

LaLiga exigeix abaixar sous

Tebas anuncia el límit salarial dels clubs per aquesta temporada, que en el cas del Barcelona suposarà una retallada del 43% || Només podrà gastar 382 milions, en lloc dels 671 previstos

Coutinho, davant del porter Ter Stegen, durant l’entrenament d’ahir.

Coutinho, davant del porter Ter Stegen, durant l’entrenament d’ahir.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaLiga obliga a reduir en un 43 per cent el límit de cost de la plantilla esportiva del Barcelona, que passa dels 671,4 milions d’euros de límit que tenia la temporada 2019-20 als 382,7 milions d’aquest curs (289 milions menys, el 43%), i en un 27% al Reial Madrid, que passa de 641 milions a 468,5. La mesura afecta tots els clubs de Primera i Segona A.

La patronal dels clubs professionals va explicar aquesta situació, provocada per la pandèmia de la Covid-19, en una videoconferència del president, Javier Tebas, i el director general corporatiu, José Guerra, en la qual van detallar que en total, els clubs de Primera han passat de poder gastar en salaris 2.847 milions d’euros a 2.333 milions aquesta campanya, una reducció de 514 milions d’euros, un 18% menys.

El club que més pot gastar a la plantilla és el Madrid, amb 468 milions, que suposa un 27% menys

D’aquesta manera, el Reial Madrid passa a tenir el cost de plantilla esportiva més alt de LaLiga Santander permès per la patronal, de 468,53 milions, seguit per Barcelona (382,72), Atlètic (252,72, una reducció del 27,5% respecte al curs anterior) i Sevilla (185,8 milions, que es mante estable).

Darrere d’aquests quatre clubs, se situen el Vila-real, amb un límit de 145,2 milions i un dels pocs clubs que han pogut augmentar el límit de despesa (un 33,6% més que el curs passat, quan va disposar de 108,5 milions) i l’Athletic Club, que disposa de 119,8 milions per a la plantilla, un 16,1% més.

Sobre els motius de la dràstica rebaixa al límit salarial del Barça, va assenyalar: “Jo he tingut diferències amb Bartomeu, però el problema no és per Bartomeu, sinó per la pandèmia, i s’hi haurà d’enfrontar la gestora. L’important és que s’estan afrontant els problemes i que tenen una estratègia”, va valorar Tebas, que va afegir que “jo no puc dir que el FC Barcelona hagi fet res malament, si no s’hagués produït la pandèmia no tindria una reducció del 43 per cent del seu límit salarial, ni cap club la tindria”, va agregar, i va matisar que al Barça l’afecta més l’absència d’espectadors, pels seus alts ingressos en ticketing.

Els clubs amb menys capacitat de despesa en plantilla de la primera categoria del futbol espanyol són conjunts acabats d’ascendir: l’Elx (34,6 milions, però sis vegades més que l’any passat a Segona, quan disposava de 5), l’Osca (37 milions), i el Llevant, al qual LaLiga ha reduït la capacitat de despesa en un 31%, de manera que passa de 54 milions a 37 aquesta temporada.

tracking