SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE PORTUGAL

Zarco doblega els favorits en la primera sessió de lliures

Àlex Márquez arranca divuitè a l'últim Gran Premi de la temporada

Àlex Márquez durant la primera sessió d’entrenaments del Gran Premi de Portugal.

Àlex Márquez durant la primera sessió d’entrenaments del Gran Premi de Portugal.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Johann Zarco, amb una moto de l’any passat, la Ducati Desmosedici GP19, va doblegar ahir els rivals a la primera sessió d’entrenaments del GP de Portugal de MotoGP, en la qual el pilot lleidatà Àlex Márquez va ser divuitè. Zarco va acabar líder amb un registre d’1:39.417, al davant de Maverick Viñales (Yamaha) i Aleix Espargaró (Aprilia), en una primera jornada en què els deu primers van acabar en menys de mig segon. Fabio Quartararo, Brad Binder, el campió del món Joan Mir i Andrea Dovizioso van completar els primers cinc llocs. Àlex Márquez va estar al top 15 al matí, però no va poder millorar el temps a la tarda i va acabar el dia registrant el divuitè temps, a menys d’un segon del capdavant. El rookie va aprofitar la jornada per adaptar-se al traçat i a la moto, ja que el lleidatà només va fer un dia de tests a Portimao el mes d’octubre i amb l’Honda RC213V-S.

“Quan véns aquí amb una MotoGP és completament diferent. Tots els marcadors de girs i frenades són nous. Hem passat gran part de l’FP1 treballant per trobar la línia correcta perquè no teníem referències. És un circuit divertit, amb alguns trams difícils de dominar, però he gaudit. Amb quatre opcions de pneumàtics davanters i quatre del darrere, hi ha molta feina a fer, però em sento bé, fins i tot si la nostra posició no és la millor. Per a la segona jornada hem de fer un pas endavant al matí”, va manifestar Àlex després de la sessió.

En Moto3, el gironí Albert Arenas va enviar un missatge als rivals pel títol. El líder va marcar un 1:47.987, rebaixant en més d’un segon el seu crono de l’FP1, de manera que va terure un avatatge de dos dècimes a Jeremy Alcoba i de gairebé quatre a Tatsuki Suzuki. Arenas arriba a aquesta última cita del Mundial amb vuit punts d’avantatge sobre Ai Ogura i onze sobre Tony Arbolino. El japonès va ser novè a sis dècimes del gironí i Arbolino va acabar en vuitena posició.

En Moto2, també amb el títol en joc, hi ha quatre aspirants. El millor d’ells va ser Luca Marini, el tercer en la contesa amb 18 punts menys que el líder Enea Bastianini, que ahir va ser cinquè. Sam Lowes va acabar segon al davant de Lorenzo Baldassarri.

tracking