SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Acord per rebaixar els salaris en 172 milions

Són 122 de fixos d'aquesta temporada i 50 més en variables diferits en tres anys

La plantilla blaugrana va guardar ahir un emotiu minut de silenci en memòria de Maradona.

La plantilla blaugrana va guardar ahir un emotiu minut de silenci en memòria de Maradona.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va anunciar ahir un “principi d’acord” amb els advocats dels seus jugadors per rebaixar en 122 milions euros la retribucions fixes d’aquesta temporada, als quals s’ha d’afegir “l’ajornament”, durant tres anys, de les remuneracions variables d’aquesta campanya, que ascendeixen a uns 50 milions, per la qual cosa el total s’eleva a 172. Aquest principi d’acord “queda pendent de ratificació en els propers dies per part del col·lectiu de jugadors i tècnics afectats”, precisa el club en un comunicat.

La comissió gestora que dirigeix l’entitat des de la dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seua junta directiva va xifrar en 191 milions d’euros l’ajustament salarial necessari per resoldre el greu problema financer que té el club i que s’ha vist agreujat per la pandèmia de la Covid-19. El club ha calculat que tindrà una reducció d’ingressos superior als tres-cents milions durant la temporada 2020-21.

El tècnic va decidir adequar-se el sou a la situació i va donar exemple a la resta de la plantilla

El comunicat destaca també que “l’acord, en cas que es ratifiqui, suposarà una fita de gran transcendència per reconduir la situació econòmica actual. Les dos parts reconeixen el gran esforç que ha calgut fer per arribar a aquest principi d’acord i es feliciten”. Aquesta setmana vencia l’últim termini que es van donar les dos parts i, a la tornada de Kíev, els jugadors van fer una última contraproposta que ahir va possibilitar el principi d’acord. Abans d’això, Ronald Koeman ja havia mostrat predisposició per readaptar el seu sou d’aquesta campanya, una cosa que ja van acceptar Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué, Frenkie de Jong i Clément Lenglet renovant els contractes el 21 d’octubre i ajornant el 30% del salari d’aquesta temporada per a les següents.

madrid

Un gol d’Oscar Arribas als 83 minuts va servir a l’Alcorcón per sumar un valuós triomf davant el Girona que li permet deixar de ser cuer, sortir de la zona de descens i superar una crisi que traspassa al conjunt gironí, que s’allunya de la sisena plaça de la taula i els llocs de promoció.

Per la seua part, el Llevant va aconseguir ahir davant el Reial Valladolid el cinquè empat consecutiu (1-1) en l’encontre que va inaugurar l’onzena jornada en LaLiga Santander, disputat a l’estadi José Zorilla, i seguirà en problemes una setmana més en llocs de descens.

tracking