El Villeurbanne frena la ratxa del Barça a base de triples

Els blaugranes, que segueixen líders, acumulaven set victòries

Mirotic intenta superar dos jugadors del conjunt francès.

Mirotic intenta superar dos jugadors del conjunt francès.EUROLEAGUE

L’Asvel Villeurbanne va frenar ahir la ratxa de set victòries consecutives del Barça en la màxima competició europea, en un partit (80-68) en el qual el líder es va bloquejar amb el bàsquet físic del penúltim classificat, que es va mostrar molt encertat des de la línia de 6,75 metres, malgrat que fins ahir era el pitjor equip de la competició en aquesta faceta encistelladora.

El Barça va començar amb poca fluïdesa en atac. Sense control del rebot ofensiu, l’equip francès podia córrer en atac. Només Mirotic, màxim anotador del Barça amb 14 punts, i Pustovyi, titular per frenar Fall, apareixien a la zona compensant la dificultat que tenien els exteriors per anotar. I així va ser com l’Asvel, impulsat pels triples, va tancar el primer temps amb un avantatge còmode (25-19).

Els triples van donar ales, de nou, a l’equip francès per arribar fins als deu punts d’avantatge (33-23, min.12), que van arribar a ser onze després d’un triple de Freeman (45-34, min.20), que Davies va neutralitzar abans del descans (45-36).

En la represa va semblar que el Barça trobava la intensitat defensiva i en dos minuts es va situar a cinc punts amb un triple de Mirotic i una cistella al contraatac de Calathes (48-43, min.22). La reacció blaugrana, tanmateix, va ser un miratge. Va durar el que va tardar l’equip francès a trobar a Lighty des de la línia de 6,75 metres. Els seus triples i penetracions van penalitzar un rival sense idees en atac i desarborat en defensa, que va arribar a perdre per 16 punts (65-49, min.28). En l’últim quart, el Barça ho va intentar però els triples tranquil·litzaven l’equip francès.