SEGRE

FUTBOL L?ADÉU A UN ÍDOL CONTROVERTIT

Tempesta política per Diego

Govern argentí i alcaldia de la ciutat s'enfronten pel caos del funeral || Entra en joc l'herència de Maradona, amb cinc fills reconeguts encara que n'hi ha més que diuen que és el seu pare

Policies argentins redueixen un aficionat, durant el caòtic comiat a Maradona a Buenos Aires.

Policies argentins redueixen un aficionat, durant el caòtic comiat a Maradona a Buenos Aires.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diego Armando Maradona ja descansa al cementiri de Bella Vista, a 40 quilòmetres de la Casa Rosada de Buenos Aires, on dijous va començar l’últim adéu al controvertit ídol, en un vetllatori que va haver de ser suspès pel caos i l’escalada de tensió que va assetjar la seu del govern.

Els disturbis registrats en el multitudinari vetllatori van desencadenar acusacions creuades entre l’executiu d’Alberto Fernández i el govern de la ciutat de Buenos Aires, respecte a la responsabilitat en el fallit operatiu de seguretat. Fernández va dir que “hi va haver una acció desmesurada de la policia de la ciutat”, amb una “violència incomprensible”. Va lamentar els incidents, als quals va titllar com a una cosa “molt trista” que Maradona “no mereixia”.

La ministra de Seguretat, Sabina Frederic, va asseverar que el “responsable primari” de l’operatiu de seguretat era el govern de la capital, liderat per l’alcalde Horacio Rodríguez Larreta, un opositor a l’Executiu de Fernández.

Des del consistori, Diego Santilli va argumentar que l’organització del vetllatori anava a càrrec de la Presidència argentina. Els disturbis es van saldar amb tretze persones detingudes i onze policies i un civil ferits.

La mort de Diego va estar al nivell del que el personatge va ser en vida: una dualitat, l’excel·lència futbolística dins dels terrenys de joc, convivint amb una vida privada embolicada en el caos a causa de les seues addiccions i contínues polèmiques.

Les seues restes descansen, però ara s’obre el procés per delimitar l’herència de la seua fortuna. El patrimoni de Maradona està compost per béns personals (habitatges, cotxes i joies) que van des de Buenos Aires a Dubai, contractes i inversions de gran valor entre l’Argentina i diverses parts del món en les quals va viure o va treballar, segons publicava el rotatiu de Buenos Aires La Nación.

Entre les propietats, Maradona en tindria almenys cinc al seu país. D’altra banda, tindria quatre cotxes propis comprats a l’Argentina i dos d’alt valor a Dubai que li van regalar durant la seua etapa com a entrenador de Fujairah FC: un Rolls Royce Ghost de 300.000 euros i un BMW i8 de 145.000 euros.

Segons afegia La Nación, es desconeixen dades oficials sobre el total de la fortuna de Diego i la justícia haurà de calcular amb exactitud el patrimoni de Maradona en una difícil tasca per concretar l’herència. Segons el portal especialitzat Celebrity Net Worth, els guanys totals de la seua carrera s’acostarien als 500 milions de dòlars.

Maradona va reconèixer cinc fills: dos d’elles, Dalma (33 anys) i Gianinna (31 anys), producte del seu matrimoni amb Claudia Villafañe. Però també hi ha Diego júnior, fruit de la seua relació amb la italiana Cristiana Sinagra; Jana (24 anys), filla que va tenir amb Valeria Sabalain; i Diego Fernando, que va nàixer el 2013 producte de la seua relació amb Verónica Ojeda. Però n’hi ha més que demanen ser reconeguts. Per exemple, el 2019 l’advocat de l’exfutbolista, Matías Morla, va dir que l’astre argentí tenia tres fills a Cuba de dos mares.

Policies argentins redueixen un aficionat, durant el caòtic comiat a Maradona a Buenos Aires.

Policies argentins redueixen un aficionat, durant el caòtic comiat a Maradona a Buenos Aires.EFE

Policies argentins redueixen un aficionat, durant el caòtic comiat a Maradona a Buenos Aires.

Policies argentins redueixen un aficionat, durant el caòtic comiat a Maradona a Buenos Aires.EFE

tracking