El Barça obté una contundent victòria a Hongria, sense Messi ni Ter Stegen, i continua immaculat a Europa, com l'únic equip que ha sumat els 15 punts

El Barça obté una contundent victòria a Hongria, sense Messi ni Ter Stegen, i continua immaculat a Europa, com l'únic equip que ha sumat els 15 punts || Es jugarà la primera plaça contra la Juventus dimarts i n'hi ha prou amb un empat o fins i tot perdre 0-2

Griezmann pugna amb un defensa del Ferencváros.

Griezmann pugna amb un defensa del Ferencváros.EUROPA PRESS

El Barcelona, que va firmar una gran primera meitat en la qual va resoldre el partit amb el Ferencváros (0-3), es jugarà la primera plaça del grup dimarts contra la Juventus, amb l’avantatge que un empat o fins i tot un 0-2 li valdria.

No va tenir problemes per sumar la cinquena victòria consecutiva, en una primera part jugada amb molta determinació i que va decidir per la via ràpida. I és que el Barça va escombrar el Ferencváros pràcticament des que va sortir del túnel dels vestidors. Havia arribat a Budapest sense Messi, Coutinho ni Ter Stegen, però com havia passat a Kíev, el pla B va tornar a funcionar, fins i tot millor.

El francès va marcar per tercer partit consecutiu i van completar el triomf Braithwaite i Dembélé

Els blaugranes recuperaven en camp contrari i no van deixar maniobrar els de Rebrov, molt replegats des de l’inici i que no van poder sortir de la cova davant de la inèrcia del joc dels barcelonistes. Per tercer partit consecutiu va tornar a marcar Antoine Griezmann i es va evidenciar la seua connexió amb Martin Braithwaite, també determinant, autor del 0-2 i que va provocar el penal que va suposar el 0-3.

En menys de quinze minuts, del 14 al 28, els catalans van liquidar el matx, però, sobretot, van oferir una sensació de solvència, de recursos ofensius i defensius, encara que fos contra un rival menor. I és que va funcionar el carril dret, amb Dest i Trincao, però especialment l’esquerre, on la connexió entre Dembélé i Alba va resultar letal per a la sort del Ferencváros.

Abans d’inaugurar el marcador, Braithwaite ja ho va intentar al minut 5 després d’un desbordament de Dest per la dreta; Alba no va concretar al 12 i al 14, una combinació entre Dembélé i Alba va permetre una gran centrada del lateral esquerrà barcelonista i una extraordinària rematada de taló de Griezmann (0-1).

El francès, que sembla alliberat des que es va confessar públicament davant de Jorge Valdano, es va sentir molt còmode a la mitjapunta. Abans del 0-2, que va anotar Braithwaite després d’una acció individual de Dembélé al minut 20, Trincao també va tenir la seua opció. El portuguès, tanmateix, va ser protagonista al 0-3, després de connectar amb Braithwaite, que va ser enderrocat dins de l’àrea per Frimpong. El danès li va cedir a Dembélé la pilota que va anotar el 0-3 el 28. Abans d’arribar al descans, el Barça va poder anotar un parell de gols més, especialment per part de Braithwaite, mentre que el Ferencváros amb prou feines va inquietar la meta del porter brasiler Neto.

Busquets, que sortia d’una lesió i havia vist una groga, va ser substituït al descans, així com Alba. De Jong i Junior van entrar per ells dos i amb tot dat i beneït, només Dembélé, en quatre accions individuals (min. 55, 65, 76 i 92), va semblar interessat a variar el guió de la segona part. Koeman va regalar a Riqui Puig i Aleñà 25 minuts i va reservar Lenglet i Griezmann. L’única ocasió clara dels hongaresos va arribar al minut 73, en una rematada de cap de Baturina que va salvar Neto amb una bona intervenció. Amb aquesta victòria, els blaugranes sumen 15 punts sobre 15 de possibles, però encara no tenen assegurada la primera plaça del grup, que els donaria l’avantatge de jugar els vuitens de final a casa. El partit amb la Juventus de la setmana que ve al Camp Nou, amb Messi contra Cristiano, determinarà l’ordre final.