SEGRE

Márquez, operat de nou

Va ser sotmès ahir a Madrid a la tercera intervenció en poc més de quatre mesos per resoldre la lesió a l’húmer dret

L'operació de l'agost.

Márquez, operat de nou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez va ser operat ahir de l’húmer del braç dret a l’Hospital Ruber Internacional de Madrid, en la que és la tercera intervenció en poc més de quatre mesos. Segons el comunicat que va fer públic a última hora de la nit l’equip Repsol Honda, l’operació va durar unes vuit hores i va consistir “en la retirada de la placa prèvia i la col·locació d’una de nova amb aportació d’empelt de cresta ilíaca, associada a un penjall lliure cortico-periòstic”, segons resa a la nota. Encara que no especifica el període de baixa, aquest s’atansaria als sis mesos, per la qual cosa es perdria l’arrancada del Mundial 2021.

Semblava clar que la tercera operació era una cosa imminent després que ahir al migdia, la Sexta anunciés que Marc es trobava en aquest centre madrileny passant per diverses proves mèdiques amb vista a entrar de nou al quiròfan. Va arribar a primera hora del matí amb el seu pare, Julià, que a les portes de l’hospital i davant dels micròfons del programa Jugones se li va escapar que no “l’han operat encara”. A la pregunta de si anava a ser operat, Julià va dir: “No sé si l’operaran. Ho estan mirant. Si és la millor solució ho han de dir els doctors, ell està bé, gràcies”, va concloure.

Des de mitjans de juliol, Márquez ha passat tres vegades pel quiròfan. Dos d’aquestes van ser de forma molt seguida per col·locar-li sengles plaques per fixar aquesta fractura d’húmer que no ha acabat de recuperar- se bé i ha desenvolupat pseudoartrosi, una de les complicacions més severes que poden tenir les fractures òssies.

L’única sortida era la cirurgia tal com li havien recomanat els diferents especialistes d’Àustria i els Estats Units als quals va consultar. Les opcions d’operació eren diverses. S’enfrontava a tres possibilitats, de menys a més agressiva, i es prendria una o una altra via en funció de com estigués la zona quan s’obrís a quiròfan. El termini de recuperació s’estendria a sis mesos més de baixa, tres d’immobilització total del braç i tres de rehabilitació que, en cas de confirmar-se, el de Cervera no tornaria fins al mes de juny.

tracking