FUTBOL SUPERCOPA FEMENINA

El Barça, eliminat en els penals després d'una polèmica semifinal

L'àrbitra li va escamotejar dos penes màximes

Les jugadores del Barça lamenten l’eliminació davant d’un Atlètic més encertat en els penals.EFE / CARLOS BARBA

L’Atlètic va aconseguir ahir passar a la final de la Supercopa femenina, en la qual s’enfrontarà al Llevant, a l’imposar-se en la tanda de penals al FC Barcelona (3-1) després d’un partit que es va decidir des dels onze metres a l’acabar el duel i la pròrroga en empat (1-1). El guió va ser invariable durant els primers 45 minuts. Les madrilenyes amb prou feines van gaudir d’ocasions i tot es va anar convertint en un monòleg de les blaugranes i, encara que el Barcelona va dominar, es va arribar al final de la primera part amb 0-0. Al 49, Hermoso va tenir la primera ocasió per al Barça, amb un subtil toc de taló, però la portera Lindahl va intervenir amb rapidesa. Al minut 52, Aitana va gaudir d’una nova ocasió, que es va trobar amb la reacció de la portera evitant el gol amb una cama.

Poc després, Alèxia va reclamar penal de Meseguer, que va tocar pilota, però també la cama de la capitana del Barça. Les blaugranes semblaven tenir controlat el matx, encara que van ser les blanc-i-roges les que es van avançar. Una diana que va arribar des del punt de penal (1-0). Poc després, l’àrbitra es va desentendre d’una mà de Van Dongen a l’interior de l’àrea.

Va ser al minut 89’ quan Alèxia va fer justícia i va igualar el marcador després de transformar una falta (1-1). En el temps extra, el conjunt del lleidatà Lluís Cortés va tenir les millors ocasions. El Barça anava un pas endavant, amb diverses ocasions per desnivellar la balança, però ni així es va moure el lluminós, per la qual cosa l’eliminatòria es va decidir als penals.