SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

La justícia avala les restriccions a l'esport

Dona la raó a la Generalitat i rebutja el recurs de les Federacions en què demanen reprendre l'activitat esportiva || Hi veu riscos per a la salut

Usuaris al gimnàs Trèvol a finals de novembre.

Usuaris al gimnàs Trèvol a finals de novembre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va desestimar el recurs presentat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) davant de les noves restriccions decretades el passat 4 de gener pel Govern i ha donat la raó a la Generalitat, que podrà mantenir el tancament del sector esportiu no professional i dels espais interiors dels pavellons i gimnasos fins diumenge. El tribunal s’ha emparat a l’hora d’emetre dimarts la seua resolució en la gravetat de la tercera onada de la pandèmia.

El TSJC argumenta que, a causa de la gravetat de la situació epidemiològica, s’accepten les mesures dictades pel Govern. “Les mesures de distanciament social, confinament domiciliari i limitació extrema dels contactes i activitats grupals, són les úniques que s’han adverat [és a dir, s’han certificat o assegurat] eficaços per limitar els efectes d’una pandèmia de dimensions desconegudes fins a la data”, exposa la resolució del tribunal, a la qual ha tingut accés aquest diari, que argumenta la “inexistència de fumus boni iuris [expressió llatina que significa aparença de bon dret] en la pretensió del recurrent”.

Argumenta que “es tracta de protegir l’interès públic” davant d’“una pandèmia de dimensions desconegudes”

Segons el tribunal, “l’existència de riscos per a la salut pública derivats de situacions de contacte social “és indubtable”. Finalment, resol: “L’existència de riscos per a la salut pública derivats de la contaminació d’espais públics i edificis és evident, i l’afectació que la mesura cautelar de suspensió representaria per a l’interès públic que s’intenta protegir és d’una entitat indubtablement més gran que la dels interessos que invoquen els recurrents, per la qual cosa, també de conformitat amb l’art. 130.2 LJCA, és procedent la denegació de la mesura cautelar de suspensió”.

tracking