SEGRE

MOTOR RAIDS

Betriu firma el seu millor Dakar

Acaba el 12, millorant dos llocs el resultat del 2020, quan va debutar, i Isidre Esteve és el 28 en la seua sisena participació en cotxes || Laia Sanz completa la seua onzena carrera i és dissetena

L’urgellenc Jaume Betriu i la resta de l’equip al podi de Jiddah, on van celebrar el dotzè lloc del pilot.

L’urgellenc Jaume Betriu i la resta de l’equip al podi de Jiddah, on van celebrar el dotzè lloc del pilot.MEDIAGÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Betriu va firmar ahir el seu millor resultat al Dakar, a l’acabar dotzè i superar en dos llocs l’actuació que va fer a l’edició del 2020, que va ser la del debut. A més, va finalitzar l’última etapa a la novena posició, el millor registre en les seues dos participacions. “No ha estat gens fàcil, però a còpia d’esforç i perseverança el resultat que buscava ha arribat. En línies generals, estic content, sobretot per la segona setmana. A la primera em va costar trobar el ritme, vaig ser irregular, però a partir de la setena etapa tot va anar a millor”, va dir el de Coll de Nargó, el segon millor pilot estatal al darrere del salamanquí Lorenzo Santolino, sisè a la general. “Si vull optar a ser al Top 10 he de començar millor. Aquest any m’ha llastat això. Vaig començar a un ritme inferior. Si des del primer dia et poses al grup del capdavant, la velocitat de la resta de competidors t’ajuda a tirar endavant”, va afegir l’urgellenc sobre la seua participació el 2022. L’argentí Kevin Benavides es va convertir en el primer campió sud-americà del Dakar a la categoria de motos, a l’acabar al davant del pilot nord-americà Ricky Brabec i del britànic Sam Sunderland. Per la seua part, Laia Sanz va acabar la dissetena malgrat patir encara les conseqüències de la malaltia de Lyme. “Soc feliç d’haver acabat el meu onzè Dakar, perquè és superdifícil i, a més, els últims vuit anys ha estat entre els vint primers. Per mi té molt valor i més després d’un 2020 tan dolent”, va reconèixer la campiona catalana, parella de Betriu.

Per la seua banda, Isidre Esteve va tancar la sisena participació en cotxes al lloc 28. “Ha estat l’edició amb més competitivitat de les sis que he disputat amb cotxe i el nostre resultat té un mèrit enorme. Hi havia molts pilots ràpids i molt pocs han tingut problemes mecànics. Ha pujat moltíssim el nivell en general i hi ha hagut més professionalització. Estic satisfet perquè també hem fet un important pas endavant i hem estat més competitius que mai”, va manifestar el d’Oliana, que va debutar-hi en motos el 1998.

Stéphane Peterhansel va guanyar en cotxes el catorzè Dakar, en el trentè aniversari de la seua primera victòria en motos. Carlos Sainz va acabar a la tercera posició, al darrere de Nasser al-Attiyah. També va arribar a meta el lleidatà Jordi Esteve, fora de la cursa de camions, però servint com a assistència dels cotxes de Nani Roma, cinquè, i Sébastien Loeb, que va abandonar.

Mor el pilot francès Cherpin després d’estar cinc dies en coma El francès Pierre Cherpin, pilot de la categoria de motos de 52 anys, va morir dijous mentre era traslladat amb avió a Lilla. “Durant el trasllat amb avió medicalitzat, Pierre Cherpin va morir el 14 de gener a conseqüència de les ferides que va patir en la caiguda durant la setena etapa. La caravana del Dakar trasllada les seues condolences a la seua família, parents i amics”, va anunciar ahir l’organització. Cherpin es trobava en coma induït des de diumenge passat al patir un traumatisme al cap. L’accident es va produir al quilòmetre 178 de la jornada i el van socórrer altres pilots abans de ser traslladat en helicòpter a un hospital de Sakaka. Els metges el van trobar inconscient i, ja a l’hospital, van comprovar que presentava un greu traumatisme cranial, per la qual cosa va ser operat d’urgència al departament de neurocirurgia. La causa de la mort va ser una febre aguda, possiblement d’origen cerebral, ja a l’avió sanitari.

L’urgellenc Jaume Betriu i la resta de l’equip al podi de Jiddah, on van celebrar el dotzè lloc del pilot.

L’urgellenc Jaume Betriu i la resta de l’equip al podi de Jiddah, on van celebrar el dotzè lloc del pilot.MEDIAGÉ

L’urgellenc Jaume Betriu i la resta de l’equip al podi de Jiddah, on van celebrar el dotzè lloc del pilot.

L’urgellenc Jaume Betriu i la resta de l’equip al podi de Jiddah, on van celebrar el dotzè lloc del pilot.MEDIAGÉ

tracking