SEGRE

Marc Márquez: "No sabem quan estaré preparat per tornar"

La seua única meta ara mateix és "tornar a disfrutar sobre la moto"

La presentació de l'equip Repsol Honda de MotoGP, amb Marc Màrquez i Pol Espargaró.

La presentació de l'equip Repsol Honda de MotoGP, amb Marc Màrquez i Pol Espargaró.Box Repsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez ha explicat que "normalment l’objectiu abans de cada temporada és guanyar el campionat", però que després de la seua llarga convalescència tot és "completament diferent" i que la seua única meta ara mateix és "tornar a disfrutar sobre la moto", una cosa que ni ell ni els metges no saben quan tornarà a passar.

"Normalment l’objectiu abans de cada temporada és guanyar el campionat, però aquest any és completament diferent. El meu principal objectiu és tornar a disfrutar sobre la moto i, després pas a pas, començar a ser tan ràpid com era, però després d’un any sense pujar-me a la moto no puc esperar ser el mateix Marc tot just arribar", va explicar Márquez en la presentació virtual de l’equip Repsol Honda de MotoGP.

En aquest sentit, va recordar que és "la primera vegada" en tota la seua carrera esportiva que s’ha passat "nou o deu mesos sense competir" per culpa de la seua lesió al braç dret i que, quan torni, no estarà "al cent per cent".

"Una cosa és estar al cent per cent a nivell ossi i una altra són els músculs. Per descomptat espero la millor tornada possible, pujar-me a la moto i ser el de sempre al moment, però serà difícil que això passi. Veurem si em costa una cursa, dos curses o mitja temporada tornar a ser el mateix", va valorar.

Tanmateix, va avançar que se sent "cada vegada millor" i que "la recuperació està anant bé". "Això és el més important. Cada vegada que veig el metge em dona bones notícies i això és important després d’un any tan dur. Ara només provo de seguir el meu cos, incrementant a poc a poc el treball a casa amb ajuda dels fisios, però ni els metges ni jo no sabem quan estaré preparat per tornar. L’important és cada setmana em sento millor i soc optimista amb pujar-me a la moto com més aviat millor, però no sé exactament quin dia serà", va reiterar.

Durant tots aquests mesos apartat del Mundial, el de Cervera va dir haver "trobat molt a faltar a tot l’equip i òbviament les curses i l’adrenalina". "He trobat tot a faltar. Al principi de la lesió trobava a faltar competir, després també vaig començar a trobar a faltar a l’equip, l’atmosfera dels circuits i fins i tot les entrevistes amb la premsa, però crec que aquestes sensacions tornaran aviat", va confiar.

Finalment, es va referir al seu nou company d’equip, Pol Espargaró, amb qui tornarà a retrobar-se després de molt temps. "Quan jo tenia 11 anys va ser la primera vegada que vam ser companys d’equip al RACC Impala en el campionat català de 125cc. Ell va ser campió i jo vaig quedar segon o tercer, no recordo. Després vam separar els nostres camins i ara, després de tant temps, tornem a ser companys d’equip", va finalitzar.

tracking