SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Mitja plantilla contagiada

Els resultats de les PCR confirmen fins a vuit casos de Covid-19 al Força Lleida, sis jugadors i dos tècnics || El partit amb el Canoe es torna a ajornar i perilla el del dia 7 contra el Girona

L’equip de Gustavo Aranzana ja fa una setmana que no pot entrenar-se a la pista.

L’equip de Gustavo Aranzana ja fa una setmana que no pot entrenar-se a la pista.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ha posat en perill l’ICG Força Lleida, que té mitja plantilla infectada abans d’afrontar el tram decisiu de la temporada. Les proves PCR que es van practicar dimecres passat han mostrat fins a vuit positius a l’equip, sis de jugadors i els altres dos, de membres del cos tècnic.

Aquesta situació ha provocat l’ajornament immediat, per tercera vegada aquesta temporada, del partit amb el Canoe, previst per dimecres vinent, 3 de març, al Barris Nord, a més del duel d’aquest diumenge a la pista de l’Osca que ja havia quedat ajornat dissabte passat al conèixer-se el primer positiu a la plantilla lleidatana.

Els integrants de la plantilla seguiran aïllats a casa fins a sotmetre’s a un segon test PCR

Des d’aleshores, els jugadors i tècnics de l’equip lleidatà han quedat aïllats als seus respectius domicilis per fer la preceptiva quarantena de deu dies que marca la normativa sanitària, i que s’havia de completar aquest dilluns.

No obstant, el club, que no descarta que puguin aparèixer més positius, es dona de marge fins a mitjans de la setmana que ve per prendre una decisió en aquest sentit, que passaria per fer més proves PCR a la plantilla.

Això impediria a l’equip de Gustavo Aranzana poder-se entrenar, de manera que acumularia dos setmanes d’inactivitat i posaria seriosament en perill la disputa del partit que ha de tancar la primera lligueta el pròxim 7 de març, a casa contra el Girona.

Davant d’aquest situació, la Federació Espanyola de Bàsquet s’estaria plantejant la possibilitat d’allargar aquesta primera fase de la temporada de la LEB or una setmana més, ja sigui jugant l’ICG Força Lleida algun dels partits ajornats més enllà del 7 de març, o que l’última jornada, que havia de disputar-se de manera unificada, es retardés, com ha passat en altres esports.

El cas del Cadí La Seu d'Urgell

El partit de la Lliga Femenina que havia de jugar demà el Cadí al Palau contra el Gernika va quedar ajornat a causa que els tests de Covid als quals va sotmetre l’equip basc van llançar de nou diversos positius. La plantilla i el cos tècnic del conjunt gernikarra estan confinats des de fa dos setmanes a causa del contagi de diversos membres, que ja va obligar a cancel·lar els seus dos últims partits de la Lliga Femenina contra Gipuzkoa i Araski.

Malgrat que s’esperava que l’equip basc hagués pogut superar el brot, el duel contra el Cadí es va haver d’ajornar ahir finalment al detectar-se casos positius. “Malgrat complir el confinament domiciliari marcat pel protocol de les autoritats sanitàries i del mateix club, hi continua havent persones afectades per la Covid-19 a la primera plantilla”, va assenyalar ahir el club biscaí.

A causa d’aquesta situació, no es descarta que el Gernika no pugui participar en la Copa, que es juga a partir de dijous que ve a València. En aquest sentit, la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ja s’ha posat en contacte amb el Cadí perquè estigui preparat per si l’equip basc no pogués anar a la cita. El conjunt de Bernat Canut va acabar la primera volta en novena posició, i és el primer reserva.

El Cadí se sotmetrà demà a noves proves PCR per tenir tota la documentació sanitària en regla en el cas que fos convocat a última hora per la Federació. Si l’equip urgellenc hagués de participar finalment a la Copa, el partit de quarts seria el divendres 5 contra el Ciudad de La Laguna Tenerife.

Tres partits més pendents del grup

A més dels dos partits que té ajornats l’ICG Força Lleida, contra el Canoe i l’Osca, al grup B hi ha tres partits més pendents que, si el coronavirus no ho impedeix, es disputaran la setmana vinent. El dimecres 3 de març estan programats dos d’aquests encontres, el Castelló-Palma i l’Almansa-Girona, i el divendres 5 l’altre, el Granada-Canoe.

L’equip de Gustavo Aranzana ja fa una setmana que no pot entrenar-se a la pista.

L’equip de Gustavo Aranzana ja fa una setmana que no pot entrenar-se a la pista.

tracking