SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Piscines al 50 per cent i els espais ventilats, al 30

Mínima relaxació de les restriccions a partir de dilluns i durant una setmana || Suposa una millora en classes dirigides de gimnasos i cursets de natació

Nadadors del CN Lleida, en imatge d’arxiu, respectant la distància de seguretat.

Nadadors del CN Lleida, en imatge d’arxiu, respectant la distància de seguretat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures que el Procicat va fixar ahir perquè entrin en vigor a partir de dilluns que ve i durant una setmana comporten alguns tímids canvis en la pràctica esportiva que faran que no estigui tan limitada. La pràctica de l’activitat física ja no estarà limitada pel nombre de persones que la puguin fer juntes, que actualment és de sis, sinó que el límit el marcarà l’aforament de l’espai on es realitzi l’activitat.

Serà del 30 per cent sempre que quedi acreditat que l’espai té una ventilació adequada i s’ampliarà fins al 50 per cent la limitació màxima a les piscines, que ara estava fixada al 30. Al contrari, continuen suspeses les competicions esportives no professionals que tinguin un àmbit no estatal.

L’excepció són les competicions catalanes que donen dret a pujar a les categories estatals..

Les reaccions en l’esport lleidatà van ser, en general, de satisfacció. Josep Maria Rojano, entrenador del CN Lleida, va assenyalar que “aquestes mesures són una bona notícia per a la natació perquè podran començar els cursets de nens petits per fer la captació, que són molt importants per a nosaltres i feia un any que no els podíem fer”.

L’activitat física conjunta ja no es limitarà a 6 persones, sinó que ho marcarà l’aforament del recinte

Maria Campos, directora del gimnàs Trèvol, explicava de manera molt gràfica quins avantatges veia en aquesta petita obertura de restriccions. “En activitats dirigides passarem de sis persones a quinze quan fins ara havíem de doblar classes i repartir-les en diferents espais. No és gaire la diferència però es notarà també a la piscina”, va assegurar Campos.

Vanesa Ortega, portaveu a Lleida de Ja n’hi ha Prou! i presidenta del Balàfia Vòlei, es va mostrar més escèptica. “Almenys, en el nostre cas, podran entrenar-se els dotze d’un equip, però no canvia gaire.”

tracking